Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Zbor članov odbora Vrhnika - Logatec

Datum: 20.05.2008

POLICIJSKO VETERANSKO DRUŠTVO
SEVER LJUBLJANA
ODBOR VRHNIKA -  LOGATEC
ZBOR ČLANOV PVD SEVER LJUBLJANA ODBOR VRHNIKA – LOGATEC

Dne 17. maja 2008 smo veterani PVD Sever Ljubljana, Odbor Vrhnika-Logatec obeležili eno leto obstoja svojega samostojnega odbora. V ta namen smo organizirali Zbor članov v VC Logatec, na katerem smo razvili svoj prapor odbora in podelili priznanja.

Zbora se je udeležilo 76 članov, 10 gostov in nekaj družinskih članov tako, da je bilo okoli 100 udeležencev.

Na začetku zbora smo si ogledali video »Vrhnika v vojni«. Po himni je predsednik odbora pozdravil veterane in goste, nakar smo z minutnim molkom počastili spomin na 5 že umrlih policistov in rezervnih policistov.

Sledil je svečani del zbora, na katerem je predsednik Godnjavec razvil prapor Odbora in ga izročil praporščaku. Ta ga je po svečani obljubi postavil na oder tako, da je že prvi dan služil svojemu namenu. Na svoj prapor smo člani odbora zelo ponosni, zato svečano razvitje opisujemo v posebnem poročilu.

Nato je predsednik PVDS Ljubljana g. Peterka podelil 28 bronastih in srebrnih znakov osamosvojitve. Znake »Za Slovenijo« sta podelila tudi komandir PP Vrhnika Jesenek Rajko in komandir PO Logatec Lahovnik Jože.

Uradni del zbora je imel tri točke dnevnega reda. V prvi je Rupnik Andrej  kvalitetno in preprosto predstavil organiziranost ZS. V drugi je Godnjavec predstavil Poročilo o delu Odbora, v katerem je poudaril aktivnosti v zadnjem letu (53 novih članov, lastni prapor, podpis izjave o sodelovanju z OZ VVS, udeležba na prireditvah…). V tretji točki je Škulj Ivan člane odbora seznanil z načinom pridobitve in samimi pravicami glede statusa vojnega veterana. Vse tri točke uradnega dela zbora je spremljala imenitna video predstavitev samih aktivnosti.

V zaključnem delu zbora so navzoče pozdravili predsednik PVDS Peterka Emerik, župan občine Vrhnika dr. Marjan Rihar, predstavnik OZ ZZB za tradicije NOB Logatec Šen Viktor, predstavnik OZ VVS Logatec Jerina Marjan in predsednik OZ VVS Vrhnika-Borovnica Jesenko Tone.

Po končanem zboru so bili člani in gostje povabljeni v zunanji del VC k »veteranskemu jurčku«, kjer smo se pogostili z okusnim vojaškim golažem, ki nam ga je pripravila Slovenska vojska. Na družabnem srečanju, ki je trajalo ob žaru do večera, je bilo lepo pogledati zadovoljne veterane v medsebojnih pogovorih in obujanju spominov iz preteklosti in seveda načrtih. Ob videnju tega resnično lahko ugotavljamo, da je veteranstvo neka posebna vrednota.

 

Zdravko Godnjavec
Predsednik
PVD SEVER Ljubljana
Odbor Vrhnika - Logatec

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024