Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Razvitje prapora odbora Vrhnika Logatec

Datum: 21.05.2008

RAZVITJE PRAPORA ODBORA VRHNIKA-LOGATEC

Avtor: Zdravko GODNJAVEC

V soboto 17. maja 2008 je Odbor Vrhnika–Logatec razvil svoj društveni prapor. Razvitje prapora je potekalo v Veteranskem centru v Logatcu.

Protokol razvitja smo pripravili sami, saj v Združenju SEVER še nimamo Pravilnika o razvitju praporov.

Predsednik odbora Zdravko Godnjavec je prapor počasi razvil pred članstvom in povabljenci in ga z naslednjimi besedami predal praporščaku odbora: »Veterani! Praporščaku izročam veteranski prapor PVD SEVER Ljubljana, Odbora Vrhnika-Logatec, ki je simbol pripadnosti Združenju SEVER in domovini. Prapor naj nas navdaja s ponosom, nas druži in naj služi svojemu namenu!«

Praporščak je  s praporom trikrat zamahnil po zraku in dal obljubo: »Veterani! V imenu nas vseh sprejemam ta prapor in obljubljam, da ga bomo z vsem spoštovanjem in ponosom skrbno varovali!«

Prapor je nato praporščak postavil na podstavek na odru. Veterani in gosti so razvitje prapora pozdravili z aplavzom.

Predsednik odbora je v nadaljevanju prisotnim poročal o načinu pridobitve prapora ter samem namenu tega dejanja. Prapor sta financirali Občina Vrhnika in Občina Log-Dragomer. Pozval je župana Občine Logatec in Občine Borovnica, da prav tako pristopita k sofinanciranju, saj se bo prapor Odbora pojavljal na prireditvah ob praznikih v vseh štirih občinah, ki spadajo v področje delovanja našega Odbora.

V svojem nagovoru so svečano dejanje pozdravili tudi predsednik PVD SEVER Ljubljana g. Emerik Peterka, župan občine Vrhnika dr. Marjan Rihar in predstavniki veteranskih organizacij ZZB za tradicije NOB in VVS.

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024