Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Kolesarjenje po Barju

Datum: 04.06.2008

Kolesarjenje po Ljubljanskem Barju

Avtor: Andrej JANEŽIČ

V soboto 31. 5. 2008 ob 09.00 uri smo se pri »Mokarju« ob Ižanski cesti zbrali policijski veteranski kolesarji na rekreacijskem »Kolesarjenju po Ljubljanskem Barju«, v organizaciji PVD SEVER Ljubljana-Odbor Vič.

V lepem vremenu, primernem za kolesarjenjem, se nas je zbralo devet  veteranov iz različnih odborov. Polni energije in pričakovanj smo ob 09.15 uri odkolesarili proti Barju. Kolesarili smo ob potoku Prošca proti Havptmancam, Grmezu, Babni Gorici, vse do bajerjev v Dragi.  Ob poti smo gledali lepo pokrajino, močvirske Perunike so s svojo zlato rumeno barvo prav izstopale iz palete različnega barjanskega cvetja in rastlinja. Opazili pa smo tudi, da brezvestni prebivalci kazijo podobo Barja z različnimi črnimi gradnjami in odlaganjem odpadkov in odpadnega materiala. Barje se počasi  tudi poziduje in prava škoda bo, če se bo ta biser Ljubljane z okolico uničil.

Pri bajerjih v Dragi smo se malo odpočili, si ogledali okolico in odkolesarili naprej proti Igu in Matene, kjer smo imeli daljši počitek ob hladni pijači in dobri kavi, ki nam jo je skuhala gospa Ivica, žena veterana Mišota, ki se je tudi udeležila našega kolesarjenja.

Po počitku in okrepčilu smo odkolesarili proti Tomišlju, Podpeči in nazaj skozi Črno vas do izhodiščnega mesta, kamor smo prispeli ob 12.20 uri.

Na cilj smo prišli brez težav in nezgod. Vsi zadovoljni smo obljubili, da se bomo  drugi vikend v mesecu septembru dobili na drugem rekreativnem kolesarjenju, ki bo nekoliko daljše in zahtevnejše. Določili smo že tudi cilj, ki pa je zaenkrat še skrivnost, dogovorili pa smo se tudi, da na pot povabimo tudi ostale kolesarjenja željne veterane.

Nekaj fotografij, ki sta jih prispevala Ivica Merhar in Andrej Janežič:

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024