Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Balinarski turnir

Datum: 23.06.2008

LOGATEC, 15. junij 2008

Avtor: Zdravko GODNJAVEC

Dne 15.6.08 je PVD Sever Ljubljana, Odbor Vrhnika-Logatec v sodelovanju z OZ VVS Logatec organiziral 3. balinarski turnir veteranov na igriščih BŠK Logatec. Letos smo se odločili, da na turnir povabimo tudi zelo kvalitetne igralke in igralce slovenskih balinarskih klubov.

Igralke in igralce 12-ih ekip sta na otvoritvi pozdravila predsednika obeh veteranskih organizacij Godnjavec Zdravko in Pogačnik Miro, ki sta vsem sodelujočim razdelila praktična darila donatorjev. Za odlično organizacijo, vodenje in sojenje sta poskrbela Štupica Miran in Petrovič Slavko.


Turnir je potekal po pravilih BZS. Po 1. in 2. kolu so se v polfinale uvrstile 4 najboljše ekipe, ki so nato s kvalitetnim balinanjem odločale o končnem vrstnem redu ekip, ki je bil naslednji:

1. mesto: Veterani Antena Portorož             7.  mesto: Sever Vrhnika-Logatec

2. mesto: Krim Ljubljana – moški                8.  mesto: OZ VVS Idrija

3. mesto: Krim Ljubljana – ženske               9.  mesto: Sever Vič

4. mesto: Ekipa Slovenske policije              10. mesto: BŠK Horjul

5. mesto: OZ VVS Logatec                          11. mesto: OO ZZB Logatec

6. mesto: OZ VVS Vrhnika-Borovnica        12. mesto: BS Kranjc Vrhnika


Med odmorom med 2. kolom in polfinalom smo organizirali tekmovanje posameznikov v bližanju v krog (tarčo) in zbijanju balinčka. Presenetljiv je bil vrstni red v bližanju, saj je zmagal nekategorizirani tekmovalec:

1. mesto: Zdravko Godnjavec iz Odbora Sever Vrhnika-Logatec

2. mesto: Dragan Maksimovič iz ekipe OZ VVS Vrhnika-Borovnica

3. mesto: Tadej Premru iz ekipe Krim Ljubljana.


V zbijanju balinčka presenečenj ni bilo. Zmagovalec, sicer svetovni prvak do 23 let, je balinčka zadel 3 x, drugouvrščeni, sicer sedmi iz drž. prvenstva je balinčka zadel 2 x, tretjeuvrščena, sicer svetovna prvakinja med članicami, pa je zadela prav tako 2 x. Vrstni red izbijanja:

1. mesto: Tadej Premru, Krim Ljubljana

2. mesto: Slavko Petrovič, OZ VVS Logatec

3. mesto: Tadeja Sodec, Krim Ljubljana


Prve štiri ekipe so prejele lične pokale, najboljši v bližanju in zbijanju pa so prejeli medalje ter zanimive praktične nagrade.

Turnir, ki je potekal v lepem sončnem vremenu, je ponudil udeležbo vseh treh veteranskih organizacij. Poleg tega smo lahko občudovali balinanje igralk in igralcev na vrhunski ravni, ki nekaj predstavljajo tudi v slovenskem in širšem prostoru. Ne morem mimo pohvale, da smo veterani lahko balinali s tekmovalci in reprezentanti, kot so: Tadeja Sodec, svetovna prvakinja med članicami leta 2007 na Kitajskem, Nina Sodec in Denis Vidmar, vse tri članice slovenske ženske reprezentance, Tadej Premru, svetovni prvak do 23 let, Gregor Moličnik, bivši svetovni prvak in aktualni drugouvrščeni iz zadnjega svetovnega prvenstva, igralca slovenske superlige Plestenjak Matevž in Krompič Samo, igralca 1. slov. lige Šukljan Vladimir in Goljuf  Ivo,  poleg tega pa je tekmovalo še nekaj igralcev 2. lige in območnih lig.

Tekmovalcem smo s pomočjo donatorjev omogočili praktična darila, zajtrk in kosilo ter pijačo. Zato je prav, da donatorje tudi naštejem: Farmicom Ljubljana, Team Impex Logatec, Oblak Comerce Logatec, Žakelj Rajko Logatec, gostilna »Kranjc« Vrhnika, Industrija usnja Vrhnika, bife »pri pošti« Vrhnika, picerija »Boter« Vrhnika, Pro saf Vrhnika, Betkop Ligojna, Salkon Vrhnika, Avtoprevozništvo Zajc Andrej Logatec, Cvetličarna »Jana« Vrhnika, Okrepčevalnica »Zvonček« Logatec, Kranjc Marjan Kalce, BŠK Logatec, Ogrin Aleš Vrhnika, Mesarija Blatnik Vrhnika, »Notranjske novice« Logatec, Kogovšek Peter sp Logatec. Seveda pa sta turnir sofinancirala tudi PVD Sever Ljubljana in OZ VVS Logatec.

Nekaj utrinkov prireditve:

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2023