Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Podelitev spominskih znakov v Litiji

Datum: 25.02.2007

PODELITEV SPOMINSKIH ZNAKOV »ZA SLOVENIJO« V LITIJI
V petek, dne 23.2.2007, je bila v Gostilni Kovač v Litiji svečanost, na kateri so bili podeljeni spominski znaki »ZA SLOVENIJO« pomožnim policistom, ki so v letu 1991, kot takratni rezervni miličniki PP Litija, sodelovali v osamosvojitveni vojni.

Slovesnost je organizirala Policijska postaja Litija ob pomoči Odbora Policijskega veteranskega društva SEVER Ljubljana za Litijsko območje.

Prireditve se je udeležilo 84 povabljencev, med njimi tudi Franci Rokavec, župan Občine Litija, mag. Stanislav Vrečar, direktor PU Ljubljana, Ivan Škulj, podpredsednik PVDS Ljubljana, in nekateri drugi, ki so zbrane tudi nagovorili in odlikovancem čestitali za osebni prispevek in delo v času osamosvojitvene vojne v Sloveniji.

Podeljenih je bilo 46 znakov, štirje prejemniki pa se prireditve niso mogli udeležiti, zato jim bodo znaki podeljeni ob drugi priložnosti.

Svečanost je popestril nastop instrumentalnega kvarteta Policijskega orkestra.

Podelitvi spominskih znakov je sledilo še obvezno skupinsko fotografiranje, nato pa se je prireditev nadaljevala z družabnim srečanjem in prijetnim druženjem udeležencev.

Nekaj fotografskih utrinkov prireditve:

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024