Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Podelitev priznanj ZA SLOVENIJO

Datum: 22.04.2007

PODELITEV PRIZNANJ "ZA SLOVENIJO"
20. aprila 2007 ob 19.00 je bila izvedena svečana podelitev priznanj "ZA SLOVENIJO", in sicer za pomožne (rezervne) policiste iz PP Ribnica, PP Kočevje in PP Grosupčlje. Priznanje je Ministrstvo za notranje zadeve - Policija podelilo pripadnikom rezervnega sestava, ki so v času osamosvojitvene vojne leta 1991 sodelovali oziroma bili vpoklicani k opravljanju uradnih policijskih nalog, katere so opravljali skupaj z aktivnim sestavom policije. Podelitve priznanj se je udeležilo okoli 100 pripadnikov  takratnega rezervnega sestava, manjkalo jih je samo devet. Podelitev je, ob sodelovanju vseh ter komandirjev omenjenih treh policijskih postaj, izvedel pomočnik direktorja Policijske uprave Ljubljana g. Alojz Pavlič, prisotni pa so bili tudi predsednik PVD Sever Ljubljana g. Emerik Peterka, sekretar PVD Sever Ljubljana g. Gojislav Kern in župan občine Ribnica g. Jože Levstek.

Pred samo podelitvijo je prisotnim spregovoril predsednik PVD Sever Ljubljana g. Emerik Peterka, ki je temeljito predstavil delovanje in cilje tako PVD Sever Ljubljana, kot tudi celotnega Združenja Sever. Izkazalo se je, da veliko prisotnih pred tem ni bilo dovolj dobro seznanjeno z delovanjem Združenja Sever, saj je veliko njih po končanem uradnem delu izrazilo željo po včlanitvi v PVD Sever Ljubljana. Prisotnim sta spregovorila tudi pomočnik direktorja Policijske uprave Ljubljana g. Alojz Pavlič in župan občine Ribnica g. Jože Levstek.

Po končanem uradnem delu oziroma po svečani podelitvi priznanj, je sledilo nadaljevanje oziroma druženje in klepet v menzi Vadbeno oskrbnega centra Gotenica, kjer so tamkaj zaposleni poskrbeli za prav lepo pogostitev, katero so financirali sponzorji, in sicer PVD Sever Ljubljana ter občine Ribnica, Grosuplje in Kočevje. Brez omenjenih sponzorjev svečana prireditev seveda ne bi bila svečana, zato jim gre izreči iskreno zahvalo.


Franc Novak
Predsednik odbora
Kočevje, Ribnica in Grosuplje

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024