Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Veteransko srečanje v Gotenici

Datum: 26.06.2007

VETERANSKO SREČANJE V GOTENICI

Avtor: Anton Pozvek
Datum: 26.06.2007
Policijsko veteransko društvo SEVER Ljubljana je v soboto 23. junija 2007 organiziralo veteransko srečanje članov, njihovih družin in prijateljev društva, ki je potekalo v prijetnem okolju Vadbenega centra policije v Gotenici.

Prireditev se je začela ob 11.00 uri z veteransko enolončnico na prostoru t.i. »letnega tabora«.

Na slovesnosti v počastitev dneva državnosti 25. junija in praznika slovenske policije 27. junija, ki se je začela ob 12.00 uri, je prisotne najprej nagovoril predsednik društva Emerik Peterka, slavnostni govornik na proslavi pa je bil župan občine Kočevje gospod JankoVeber.

Kulturni program je z izbranimi skladbami obogatil Policijski orkester, v drugem delu pa s koncertom še tamburaška skupina Prifarski muzikanti. Za odličen potek celotne slovesnosti sta zaslužna tudi povezovalec Toni Gavranič in njegovi sodelavci z radia Univox iz Kočevja, ki so zagotovili kvalitetno ozvočenje.

Poleg Kočevskega župana so s svojo udeležbo prireditev počastili tudi župani vseh sosednjih občin, predstavniki drugih veteranskih društev in številni člani našega društva s svojimi družinskimi člani in prijatelji, med katerimi je bil tudi generalni direktor policije in  nekaj njegovih ožjih sodelavcev.

Ob koncu slovesnosti je 21 članov društva prejelo bronaste in srebrne znake osamosvojitve.

Po proslavi se je družabno srečanje veteranov nadaljevalo do poznih popoldanskih ur, za zabavo in ples pa je skrbel odlični ansambel Litijski odmev. Da okusni jedi z žara in pijače ni zmanjkalo so se trudile delavke in delavci Oskrbnega centra Gotenica, ki imajo veliko zaslug tudi za lepo pripravljen prireditveni prostor.

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024