Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Dan združenja SEVER

Datum: 02.12.2007

DAN ZDRUŽENJA SEVER – 1.12.2007

Avtor: POZVEK ANTON
Datum: 02.12.2007
Prvi december praznujemo dan Združenja Sever. Letos je bila osrednja slovesnost v hotelu Habakuk v Mariboru.

Na slovesnost smo se odpravili tudi člani Policijskega veteranskega društva SEVER Ljubljana. Udeležbo na slovesi akademiji smo združili z izletom v Slovenske gorice.

Izleta se je udeležilo 80 članov in njihovih družinskih partnerjev in prijateljev. Prvi avtobus je v zgodnjih urah odpeljal iz Logatca, preko Vrhnike in Litije do Trojan, drugi pa izpred Hale Tivoli v Ljubljani preko Kamnika do Trojan. Po krajšem postanku smo skupaj nadaljevali pot do Zavrha v Slovenskih Goricah.

Najprej smo se ustavili na turistični kmetiji Šuman, kjer so nas pogostili z izdatno malico. Po ogledu vinske kleti je sledila degustacija odličnih vin, ki so rezultat vrhunske pridelave in  kletarjenja mlade gospodarjeve družine.

Sledil je sprehod do kulturnega doma Zavrh, ki je prizidek nekdanje Stupičeve vile (zdaj vila Fekonja), kamor je general Maister po prisilni upokojitvi leta 1923 prihajal na oddih. Pod vodstvom prijaznega gostitelja iz Turističnega društva Rudolf Maister Vojanov Zavrh smo si ogledali 30 min. film o generalu Maistru, nato pa še Maistrovo spominsko sobo. Lepo vreme nam je omogočilo tudi panoramski ogled velikega dela severozahodne Slovenije s 17 m visokega Maistrovega stolpa, ki stoji v bližini kulturnega doma.

Naslednji postanek je bil v Spodnji Voličini. Tam so nam v gostilni Kmetič postregli z izdatnim in okusnim kosilom.     

Sledila je vožnja v Maribor, kjer smo se ob 17.00 uri udeležili slavnostne akademije v Hotelu Habakuk. Slovesnost je potekala v prijetnem vzdušju. Podeljeni so bili zlati znaki Združenja SEVER. Navzoče so nagovorili mariborski župan Franc Kangler, tudi sam član Združenja Sever, podpredsednik Združenja SEVER Angel Vidmar in kot slavnostni govornik Milan Kučan, tudi član našega združenja.

Po končani slovesnosti smo se zadržali še na »obveznem« družabnem srečanju, kjer so nas obiskali še Ptujski kurenti.

Okoli 19.30 ure smo se odpravili proti domu. Ob slovesu smo si prijetno utrujeni zaželeli, da bi se v takšnem številu udeležili tudi prihodnje prireditve.

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024