Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Protestna izjava

Datum: 15.10.2007

PROTEST ZOPER IZJAVE GOSPODA ZMAGA JELINČIČA PLEMENITEGA
Dne 9. oktobra 2007 je bil gospod Zmago Jelinčič Plemeniti kot predsedniški kandidat gost v oddaji Predsednik za Slovenijo na 1. programu TVS. Takrat je na vprašanje novinarja, gospoda Vladimirja Voduška, ki se je nanašalo na njegov status oziroma pripadnost uradnim oboroženim strukturam Republike Slovenije, med drugim dejal, da je policija med osamosvojitveno vojno delovala »čudno«. Pri tem je imenoval dva takratna inšpektorja Policijske uprave Ljubljana, gospoda Košnika in Plohla.

Ker integritete svojih nekdanjih in žal že pokojnih delavcev, Stanislava Plohla in Avgusta Košnika, ni zaščitila Policija, protestiramo policijski veterani in sporočamo, da sta oba navedena policista odgovorno in častno opravljala svoje naloge v času demokratičnih procesov leta 1989 in med osamosvojitveno vojno leta 1991. Oba sta bila za svoje delo tudi večkrat odlikovana, Stanislav Plohl pa je tudi dobitnik častnega znaka Republike Slovenije in priznanja kot organizator MSNZ. Na njunem takratnem delovanju ni niti najmanjšega madeža. Če je kdo v tistem času, pa tudi že prej, deloval čudno, je bil to nedvomno gospod Jelinčič. Zato je imel tudi toliko opravka s policijo, ki jo neprestano blati.

V veteranskem društvu se nismo odzvali med predsedniško kampanjo, ker nismo želeli očitkov, zdaj pa ne moremo biti tiho – ob dejstvu, da si gospod Jelinčič dovoli neupravičeno blatiti ljudi, ki so žal že pokojni in se ne morejo braniti sami.


Policijsko veteransko društvo SEVER Ljubljana

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024