Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Pohod po zasavskem hribovju

Datum: 24.06.2006

PRVI SPOMINSKI POHOD PO ZASAVSKEM HRIBOVJU
Policijsko veteransko društvo SEVER Ljubljana, Odbor Zasavje, je v počastitev 15.obletnice osamosvojitvene vojne za Slovenijo, počastitev dneva Državnosti in dneva Slovenske Policije, v soboto 24.junija 2006 za vse veterane Slovenije in ljubitelje narave in pohodništva organizirala 1. SPOMINSKI POHOD PO ZASAVSKEM HRIBOVJU.

»Pohod smo začeli v Podmeji, kjer nam je srečno pot zaželel trboveljski podžupan Niko Kurent,« je povedal Alojz Klančišar iz Zagorja, organizator pohoda in predsednik odbora za Zasavje. «Kljub vročini 51 pohodnikov ni imelo težav. Članom društva Sever se je priključilo še nekaj drugih ljubiteljev pohoda…« Pot jih je vodila preko Mrzlice, Kala in Novega Dola. »Med potjo smo se ustavljali pri obeležjih NOB in na enem od krajev, kjer je bil v letu 1991 zbirni center za vojne ujetnike…,« je še dodal Bojan Skočir, podpredsednik PVD Sever Ljubljana.

Malo po 14. uri je prišla iz Novega Dola skupina članov Policijsko veteranskega društva Sever, ki se je napotila proti Dolanki, kjer jih je pričakala Policijska godba iz Ljubljane.

Ob 15. uri se je začela ob Dolanki osrednja prireditev ob dnevu državnosti in 15. obletnici vojne za Slovenijo. »Počaščeni smo, da ste izbrali takšno pot, ki vas je pripeljala v našo občino…, » je dejal v pozdravnem nagovoru župan Miran Jerič. Slavnostni govornik pa je bil Milan Horvat, predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever, ki je kasneje podelil tudi nekaj bronastih in srebrnih znakov društva.

V programu so peli hrastniški pevci, vokalna skupina Plavica, na harmoniko pa je igral Klemen Kreže in gojenci GŠ Hrastnik. Nekaj skladb pa so dodali še člani odlične policijske godbe .


Slike in besedilo: Fanči Moljk

Slike s terena: Bojan Skočir

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024