Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Proslava ob dnevu policije in dnevu državnosti v Tacnu

Datum: 12.06.2024

Avtor/Vir: Mag. Darko Repenšek

Dne 12. 6. 2024 je bila v telovadnici PA Tacen ob dnevu policije in dnevu državnosti Republike Slovenije organizirana proslava in družabno srečanje aktivnih in upokojenih delavcev policijskih enot z območja Policijske uprave Ljubljana in članov Policijskega veteranskega društva Sever Ljubljana, IPA Kluba Ljubljana, Območnega policijskega sindikata Ljubljana in Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Ljubljana. Vabilu organizatorjev se je odzvalo tudi lepo število članov PVD Sever Ljubljana.

Intoniranje himne  Republike Slovenije v izvedbi članov orkestra slovenske policije je bil uvod v prireditev. Prisotne je uvodoma pozdravil direktor PU Ljubljana Tomislav Omejec, mag., in v kratkem nagovoru predstavil dejavnost in delo na območju PU Ljubljana.

Slavnostni govornik Martin Jazbec, direktor Uprave za policijske specialnosti, je v nagovoru predstavil delovanje policije, predvsem pa je orisal uspešno in produktivno delo policistk in policistov na PU Ljubljana. Zahvalil se je vsem delavcem na PU Ljubljana za učinkovito in korektno zagotavljanje  javnega reda in miru, kakor tudi uspešnega odkrivanja storilcev kaznivih dejanj. Vsem letošnjim dobitnicam in dobitnikom priznanj je čestital in se jim zahvalil za njihov osebni in strokovni prispevek k delu policije.

Vse prisotne je s kratkim nagovorom pozdravil tudi predsednik PVD Sever Ljubljana mag. Darko Repenšek, ki je izpostavil pomen in namen sodelovanja policijskih vojnih veteranov s policijo in se vodstvu PU Ljubljana ter vodstvom policijskih enot na območju delovanja društva zahvalil za izjemno korektno sodelovanje v preteklem obdobju.

Na prireditvi so bili podeljeni zlati, srebrni in bronasti ščiti policije za uspešno upravljanje nalog policije in priznanje znak policije za dolgoletno delo v policiji. Podeljena so bila tudi priznanja Združenja Sever, ki sta jih podelila predsednik Repenšek in generalni sekretar Zveze Sever Anton Pozvek. Priznanja so prejeli:

  • SREBRNI ZNAK SEVER Silvo Marolt in Andrej Štiftar;
  • BRONASTI ZNAK SEVER Tomislav Čelesnik, Igor Kanižar, Zdenko Kugler, Milorad Mestek, Rudolf Sedmak, Pavel Serša in Stanislav Šuštar.

Ob tej priložnosti je bilo podeljeno tudi priznanje »ZNAK OSAMOSVOJITVE« novemu članu društva Koci Petru za sodelovanje v osamosvojitvenih aktivnostih v letih 1989-91.

Predsednik društva Repenšek se bo ob 30. letnici delovanja društva za izjemen prispevek k delovanju društva Sever Ljubljana v minulem daljšem časovnem obdobju s posebno priložnostno skulpturo zahvalil članu Matjažu Ravnikarju, ki bi jo sicer prejel na svečani akademiji društva 14. maja, a se dogodka žal ni mogel udeležiti.

Po končani prireditvi je sledilo še družabno srečanje v jedilnici PA Tacen.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024