Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slavnostni dvig največje slovenske zastave

Datum: 17.06.2024

Avtor/Vir: Ivan Škulj

Dne 17. 6. 2024 ob 18. uri smo se na logaškem vrhu Sekirica udeležili slavnostnega dviga največje slovenske zastave. Veličastno trobojnico velikosti 15 x 7,5 metra so na 50 metrov visok drog slovesno dvignili pripadniki Garde Slovenske vojske.

Postavitev droga in dvig zastave je omogočila Občina Logatec v sodelovanju z logaškimi obrtniki ter podjetniki pod okriljem Območne obrtno-podjetniške zbornice Logatec.

 

Zastava, ki predstavlja državo, simbolizira njeno nacionalno identiteto, zgodovino, kulturo in vrednote naroda ter krepi občutek pripadnosti in ponosa,  kot največja v Republiki Sloveniji od sedaj naprej veličastno plapola na vrhu logaške kotline.

Slovesnosti so se udeležili občani Logatca, predstavniki domoljubnih in veteranskih organizacij ter ostalih društev iz Logatca in sosednjih občin, župani oziroma predstavniki sosednjih občin in predstavniki medijev.

 

Zbrane so nagovorili župan Občine Logatec Berto Menard, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Marko Lotrič, bivši predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Logatec Bogdan Oblak.

 

V kulturnem programu so sodelovali Pihalni orkester Logatec, Mešani obrtniški pevski zbor Notranjska in slovenski pesnik in gledališki igralec Tone Kuntner.

 

Foto: Rajko Pirc


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024