Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

23. veteranske športne igre, Postojna 2024

Datum: 08.06.2024

Avtor/Vir: Mag. Darko Repenšek

V organizaciji komisij za šport pri ZVVS in ZPVDS ter soorganizaciji OZVVS Snežnik in PVD Sever za Primorsko in Notranjsko v soboto, so bile letošnje 23. veteranske športne 8. junija na območju Športnega parka Postojna. Ekipa PVDS Ljubljana je v razvrstitvi Sever zasedla odlično 2. mesto, deseto med skupaj 47 veteranskimi organizacijami.

 

V Postojni se je iz  11 društev Sever in 36 OZ VVS (skupaj 47 veteranskih organizacij) zbralo 669 tekmovalk in tekmovalcev, ki so nastopili v 175 ekipah v športnih panogah:  pikadu, vlečenju vrvi, šahu, košarki (meti na koš), streljanju z zračno puško in metu bombe. Skupaj s spremljevalci tekmovalcev je bilo na igrah prisotnih več kot 900 udeležencev. Jutranja otvoritvena slovesnost s postrojem vseh tekmovalcev zbranih veteranskih  organizacij je imela olimpijski pridih. Organizatorji so v program umestili tudi prihod  olimpijske bakle Olimpijskega komiteja Slovenije, ki v teh dneh, do pričetka Letnih olimpijskih iger v Parizu, potuje po Sloveniji. Tudi predstavnikom veteranskih organizacij je pripadla čast, da so baklo, izmenjaje na sto metrov, ponesli po tartanu atletskega stadiona, kar je v udeležencih iger nedvomno vzpodbudilo še večji tekmovalni  motiv v olimpijskem sloganu »višje, hitreje, močneje«. Igre je uradno otvoril predsednik ZVVS generalmajor Ladislav Lipič.

Štiri društva Sever med enajstimi udeleženimi so nastopila v vseh panogah, med njimi tudi ekipa našega društva PVDS Ljubljana. Le v eni športni disciplini so bile zastopane ekipe PVDS Zasavje (v šahu), za severno Primorsko in za Koroško so nastopali zgolj strelci. PVDS Gorenjska tokrat žal ni bilo v Postojni.

 

V zaključnem delu z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo medalj in pokalov najboljšim ekipam in posameznikom je udeležence nagovoril predsednik ZPVDS dr. Tomaž Čas. Ekipni zmagovalci iger so postali tekmovalci iz OZVVS Dolenjska, drugo mesto je osvojila lanska zmagovalna ekipa OZVVS Zgornja Gorenjska, tretje v skupni razvrstitvi pa je bilo spet OZVVS Celje. Peta in najbolje uvrščena ekipa v konkurenci PVD Sever je bila ponovno ekipa PVDS za celjsko območje, pred PVDS Ljubljana (deseti, mesto boljši v generalni razvrstitvi kot lani v Dravogradu) in PVDS Maribor.

 

Ekipo PVD Sever Ljubljana so na 23. VŠI zastopali:

Košarka: Franjo MODRIJAN (odbor Vrhnika-Logatec), Milan FLORJANČIČ (odbor LJ),  Sašo ŠRAJ (odbor LJ) in Štefan KOMUŠKIČ (odbor LJ) - skupno 11. mesto. 2. mesto v kategoriji Sever.

Met bombe: Tomaž ČAS (odbor LJ). Anton HERBST (odbor LJ) in Željko PARADŽIK (odbor LJ) - skupno 18. mesto, 4. mesto v kategoriji Sever.

Pikado:  Bernard MLINAR (odbor Vrhnika-Logatec) Željko PARADŽIK (odbor LJ), Janez ŠMALC (odbor Kočevje-Ribnica), Robert VRHOVŠEK (odbor Kočevje-Ribnica) in Zdravko GODNJAVEC (odbor Vrhnika-Logatec), - skupno 4. mesto, 1. mesto v kategoriji Sever.

Streljanje z zračno puško: Dragan PETKOVŠEK (odbor Vrhnika-Logatec) Robert LUKAN (odbor Vrhnika-Logatec) in Zvonko JEREB ((odbor Vrhnika-Logatec) - skupno 33. mesto, 9. mesto v kategoriji Sever.

Šah: Kostja KONVALINKA (odbor LJ), Rado KERČ (odbor LJ), Miroslav ŠUŠTAR (odbor LJ) - skupno 13. mesto, 3. mesto v kategoriji Sever.

Vlečenje vrvi: Boris KRAŠOVEC (odbor LJ), Stanislav TEKAVČIČ (odbor Kočevje-Ribnica), Robert VRHOVŠEK (odbor Kočevje-Ribnica), Marjan PLEČNIK (odbor LJ), Anton HERBST (odbor LJ), Igor MIHELIČ (odbor LJ), Vinko KVEDER (odbor Kamnik-Komenda) in Franc NOVAK (odbor Kočevje-Ribnica) - skupno 10. mesto, 2. mesto v kategoriji Sever.

 

Pomembno vlogo pri organizaciji in izvedbi 23. VŠI sta imela tudi naša člana Anton Pozvek in Darko Repenšek.  Prvi je med drugim vodil tekmovanje v streljanju z zračno puško, slednji tekmovanje v košarki, kot aktivnemu udeležencu OI leta 2004 v Atenah pa mu je pripadla čast, da je kot zadnji med vojnimi veterani olimpijsko baklo ponesel po ciljni ravnini stadiona v Postojni.

 

Foto: Branko Gradišnik


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024