Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Strelska ekipa PVD Sever Ljubljana tretja na 4. državnem prvenstvu Zveze Sever

Datum: 25.05.2024

Avtor/Vir: Mag. Darko Repenšek

Na 4. državnem prvenstvu policijskih vojnih veterank in veteranov v streljanju z zračno puško, ki je bilo 25. maja v Brežicah, je naša ekipa, ekipa PVD Sever Ljubljana, osvojila odlično tretje mesto in zbir pokalov iz športnih tekmovanj v pisarni društva dopolnila tudi s »strelskim«. Za ekipo so nastopili Pavel Serša, ki mu je le za dva kroga ušla bronasta medalja tudi v posamični konkurenci (168 krogov) in je zasedel peto mesto, Tomislav Čelesnik (150 krogov je zadostovalo za 17. mesto) in Irena Zigmund, ki je s 143 zadetimi krogi, kar je zadostovalo za posamično 21. mesto, zaokrožila odličen ekipni rezultat. Velja izpostaviti, da je ljubljanska ekipa lansko leto v Izoli sploh prvič nastopila na DP Zveze Sever v streljanju.

Na odlično organiziranem prvenstvu v (so)organizaciji PVD Sever Posavje je nastopilo 32 tekmovalk in tekmovalcev v enajstih ekipah iz doslej največ društev Sever – deset. Primorci (PVD Sever za Primorsko in Notranjsko) so se tekmovanja udeležili kar z dvema ekipama, manjkali so le gorenjski strelci in strelci iz Prekmurja. Za naslov državnega prvaka se strelja s serijsko zračno puško na elektronske tarče in sicer 5 poskusnih strelov in 20 strelov za rezultat. Tekmovalo se je v posamični in ekipni konkurenci. Ekipno je bila po treh zaporednih zmagah PVD Sever za celjsko območje tokrat najboljša ekipa PVD Sever za Koroško (479 krogov), srebrni so bili strelci druge ekipe PVD Sever za Primorsko in Notranjsko (473 krogov) in tretji naši s 461 zadetimi krogi. Najboljši rezultat med strelci oziroma strelkami je dosegel Boško Donecki (PVD Sever Specialna enota)  - 174 krogov, drugo in tretje mesto pa je šlo na Koroško. Srebro in bron sta si razdelila Štefan Kos (171 krogov) in Vito Mithans (170 krogov).

 

Medalje in pokal za tretje mesto je našim tekmovalcem podelil sam predsednik društva mag. Darko Repenšek, sicer tudi predsednik Komisije za šport pri ZPVD Sever.

 

Čestitke Irena, Pavel in Tomo!

 

Rezultati so v prilogi.

 

Foto: Branko Gradišnik in Darko Repenšek


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024