Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slavnostna seja Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana

Datum: 09.05.2024

Avtor/Vir: Mag. Darko Repenšek

»Hrabri možje in žene so pred 79 leti z razgretimi srci, brez strahu in trepeta, z veliko mero srčnosti, solidarnosti in poguma našo domovino osvobodili izpod tujega jarma in jo popeljali v svobodni jutri.«

 

S temi besedami je župan Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič povabil na dvorišče Ljubljanskega gradu, kjer je bila 9. maja, ko ob dnevu miru in zmage nad fašizmom praznuje vsa Evropa, slavnostna seja Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana. Seja je bila namenjena spominu omenjenim hrabrim možem in ženam, njihovi borbenosti, požrtvovalnosti in nesebičnemu domoljubju – vrednotam, ki so oblikovale tudi branitelja slovenske severne meje, generala Rudolfa Maistra. Letos zaznamujemo 150. obletnico njegovega rojstva in 90. obletnici njegove smrti. Vabilu župana Ljubljane – mesta heroj, so se odzvali številni predsedniki in predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij, tudi predsednika PVD Sever Ljubljana, mag. Darko Repenšek in ZPVD Sever dr. Tomaž Čas.

Na seji, ki so se je udeležili tudi najvišji predstavniki države, gospodarstva, predstavniki verskih skupnosti, diplomati, kulturniki in športniki, so počastili tudi zaslužne osebnosti mesta za leto 2024. Častna občana mesta Ljubljana sta postala mestni arhitekt in urbanist prof. Janez Koželj in predsednica MO ZZB NOB gospa, tovarišica Julijana Žibert – Julka.

 

Foto: Janez Platiše

 


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024