Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Odprtje razstave

Datum: 07.05.2024

Avtor/Vir: Ivan Škulj

V skladu z dogovorom med PU Ljubljana in PVD Sever Ljubljana ter v okviru medsebojnega sodelovanja in sporazuma o sodelovanju med Policijo in Zvezo PVD Sever, smo dne 7. 5. 2024 postavili in ob 10.30 uri svečano odprli razstavo »Vojna za samostojno Slovenijo 1991« v prostorih dvorane Stanislava Straška na PP Ljubljana Moste.

 

Za postavitev razstave na PP Ljubljana Moste smo se dogovorili zaradi tega, ker je na razpolago primeren prostor in ker na PP Ljubljana Moste prihaja do največje koncentracije in fluktuacije policistk in policistov (v okviru vadbe samoobrambe in praktičnega postopka), tako da si bodo lahko praktično vsi policisti PU Ljubljana razstavne panoje ogledali.

Otvoritve so se poleg vodstva PU Ljubljana in PVD Sever udeležili vodje NOE PU Ljubljana, načelniki PP v mestu Ljubljana, policisti na usposabljanju in policisti PP Ljubljana Moste. Prisoten je bil tudi predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas.

 

Zbrane sta pozdravila in nagovorila direktor PU Ljubljana Tomislav Omejec mag. in predsednik PVD Sever Ljubljana mag. Darko Repenšek. Oba sta si bila enotna glede pomena in namena dogodka. Razstava namreč temelji na zgodovinskih in strokovnih dejstvih in predstavlja strnjeno, vendar celovito vlogo milice in policije v osamosvojitvenih procesih, kar potrebno in dobrodošlo, saj je predvsem mlajšim policistkam in policistom tematika relativno nepoznana.

 

Vsebino razstavljenih 40 panojev je strokovno predstavil in pokomentiral generalni sekretar ZPVD Sever Anton Pozvek.

 

Dogodek je popestril tudi kvartet Policijskega orkestra z izbranimi skladbami.

 

Razstava bo postavljena na ogled predvidoma do konca meseca maja 2024.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024