Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Zaključna prireditev literarnega natečaja

Datum: 18.04.2024

Avtor/Vir: Ivan Škulj

Dne 18. 4. 2024 ob 17.00 uri smo se v prostorih Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani udeležili zaključne prireditve literarnega natečaja MOJA RODNA DOMOVINA v organizaciji Združenja veteranov 90-91 mesta Ljubljana in bivših ljubljanskih občin ter Osnovne šole Vič iz Ljubljane.

 

Literarni natečaj je letos potekal na temo VODA – VESELJE IN SOLZE, izvajal pa se je pod častnim pokroviteljstvom predsednice RS Nataše Pirc Musar.

Voda kot osnovna in nepogrešljiva prvina za življenje flore in favne prestavlja namreč »veselje« zaradi obstoja in razvoja človeštva in nam nudi ogromno pozitivnega zadovoljstva, užitkov in veselja, na drugi strani pa voda s svojo nepredvidljivostjo in močjo lahko predstavlja potencialno nevarnost za življenja ljudi in premoženja, kar se je na žalost izkazalo v lanskoletni ujmi, ki je prenekaterim državljanom  izzvalo »solze« na obrazu.

 

Poleg nagrajenih učencev, mentorjev in staršev so se prireditve udeležili veterani Združenja 90-91,  poveljnik CZ RS Srečko Šestan, ravnatelj OŠ Ljubljana Vič Sašo Vlah s sodelavci, gen. sekretar ZPVD Sever Tone Pozvek, župan občine Ig Zlatko Usenik in predstavniki Slovenske vojske. V imenu PVD Sever Ljubljana se je prireditve, ob zadržanosti predsednika Repenška, udeležil podpredsednik Ivan Škulj.

 

Zbrane so nagovorili predsednik Združenja veteranov 90-91 dr. Igor Potočnik, poveljnik Šestan in ravnatelj Vlah.

 

Izbranim učencem, ki so po oceni strokovne komisije prispevali najboljše in najizvirnejše literarne prispevke so podelili Kolajne in priznanja.

 

Prireditev so popestrili mladi glasbeniki – dijaki Konservatorija za glasbo in balet z izbranimi glasbenimi nastopi.

 

Več fotografij si lahko ogledate na povezavi:

https://photos.app.goo.gl/uZoJGv2otG6Z8drr8


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024