Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Volilna skupščina MO ZZB za vrednote NOB Ljubljane

Datum: 27.03.2024

Avtor/Vir: Mag. Darko Repenšek

Na povabilo Mestnega odbora Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Ljubljane se je predsednik Policijskega veteranskega društva Sever Ljubljana mag. Darko Repenšek v sredo, 27. marca, udeležil skupščine, ki je bila tokrat volilna, saj so na njej volili novo vodstvo.

 

Repenšku je pripadla čast, da je v imenu vseh prisotnih gostov, predstavnikov veteranskih in domoljubnih organizacij  ljubljanskega območja, pozdravil zbor. V pozdravnem govoru se je navezal na besede stare in nove predsednice MO Julijane Žibert in predsednika ZZB za vrednote NOB Slovenije Marijana Križmana, ki sta v svojih nastopih izpostavila veliko nevarnost, ki preti s strani  nekaterih političnih opcij, in je usmerjena  v potvarjanje zgodovinske resnice in dejstev, kar počnejo z nastopi in interpretacijami tako doma kot v tujini. Izpostavil je, da se ne poskuša potvoriti zgolj zgodovine, ki se navezuje na 2. svetovno vojno, temveč smo priča tudi  potvarjanju zgodovinskih dejstev slovenske osamosvojitvene vojne 1991, kar policijski vojni veterani združeni v Zvezi Sever, kot tudi druge sorodne veteranske in domoljubne organizacije obsojamo in se proti širjenju takšnih in podobnih polresnic in neresnic borimo tako z besedami kot dejanji.

 

Repenšek je poudaril izjemno dobro sodelovanje z organizacijami ZZB na celotnem območju delovanja, članicam in članom MO in predsednici tovarišici Žibert, ki je bila ponovno soglasno izvoljena na funkcijo, pa zaželel odličnega sodelovanja tudi v prihodnje.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024