Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Udeležba na seji razširjenega strokovnega kolegija direktorja PU Ljubljana

Datum: 30.01.2024

Avtor/Vir: Ivan Škulj

Na povabilo direktorja PU Ljubljana mag. Tomislava Omejca sta se dne 30. 1. 2024 ob 10.30 uri na Policijski postaji Ljubljana Moste v dvorani Stanislava Straška, predsednik PVD Sever Ljubljana mag. Darko Repenšek in podpredsednik Ivan Škulj udeležila začetnega dela seje razširjenega strokovnega kolegija direktorja Policijske uprave Ljubljana.

 

Namen udeležbe je bil da, v skladu s podpisanim sporazumom o medsebojnem sodelovanju in letnim načrtom dela med Policijo in ZPVD Sever in dogovorom med PU Ljubljana in PVD Sever Ljubljana, širšemu sestavu vodstva PU Ljubljana predstavimo organizacijo PVD Sever Ljubljana, naše aktivnosti in ponudimo konkretne oblike sodelovanja. Poleg vodstva PU Ljubljana so bili na seji prisotni vsi načelniki PP, vodje Notranjih organizacijskih enot in vodje oddelkov v NOE PU Ljubljana.

Predsednik Repenšek je uvodoma predstavil  organizacijo PVD Sever Ljubljana, članstvo, našo vizijo in v nadaljevanju izpostavil nekaj skupnih aktivnosti, ki jih izvajamo v sodelovanju s PU Ljubljana kot so:

  • Skupna proslava ob Dnevu Policije in Dnevu državnosti,
  • Slovesnost pri spominskem obeležju na Aškerčevi cesti v Ljubljani, kjer je v času osamosvojitvene vojne življenje izgubil policist Stanislav Strašek.
  • Slovesnost pri spominskem obeležju na Brezovici pri Gorjancu v spomin na prvo barikado,
  • Slovesnost pri spomeniku braniteljem mesta Ljubljana na Trgu MDB in
  • Slovesnost v spomin sestreljenemu pilotu Toniju Mrlaku v Rožni dolini.

 

Glede na odmik dogodkov v času osamosvojitvenih procesov  v letih1989 – 1991 in na vse mlajšo generacijo policistov, ki niso bili udeleženi v vojni za Slovenijo, želimo tej populaciji predstaviti vlogo Milice in kasneje Policije v teh procesih ki temeljijo  na strokovnih in zgodovinskih dejstvih. Prisotnim je bilo ponujeno naše sodelovanje v obliki postavitve razstave in predavanju na temo vloge Policije v osamosvojitvenih procesih. Predlagana je bila postavitev razstave in predavanje najprej na PP Ljubljana Moste, kjer prihaja do največje koncentracija policistov (v okviru vadbe samoobrambe in praktičnega postopka) kasneje pa lahko tudi po drugih enotah kjer razpolago s primernim prostorom in bodo izkazali interes.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024