Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

47. Partizanske smučine Cerkno '45 – naši ekipno tretji

Datum: 27.01.2024

Avtor/Vir: Mag. Darko Repenšek

Smučarski center Cerkno je v soboto 27. januarja gostil 47. prireditev Partizanske smučine Cerkno '45, ki ohranja spomin na prve organizirane smučarske tekme v Cerknem sredi okupirane Evrope. Tradicionalna prireditev poteka v spomin na dogodke januarja 1945, ko so v osvobojenem Cerknem sredi vojne vihre v tedanji okupirani Evropi potekale prve organizirane partizanske smučarske tekme v veleslalomu, patruljnih tekih in skokih. Danes to ni le spominski dogodek, ampak zlasti prireditev, ki ob smučarskih tekmovanjih povezuje in združuje različne generacije.

Na veleslalomski progi se je pomerilo 265 (od 311 prijavljenih) tekmovalcev, članov veteranskih in domoljubnih organizacij ter Slovenske vojske (SV). Uvodoma so se po progi simbolno s slovensko zastavo spustili smučarji starodobniki, demonstracijska skupina Edmunda Čibeja Društva Gora s Predmeje ter novaški lok smučarji TD Novaki. Tekmo so odprli člani Zveze združenj borcev (ZZB) za vrednote NOB Slovenije, ki so jim sledili pripadniki SV, Policijskega veteranskega združenja Sever, Združenja veteranov vojne za Slovenijo in Zveze slovenskih častnikov.

Za tekmovanje Zveze društev Sever je bilo prijavljenih 88, nastopilo pa je 65 tekmovalcev iz 10 društev Sever, ki so tekmovali v dveh ženskih in štirih moških kategorijah. Z močno zasedbo je nastopila tudi ekipa našega društva, ki je v ekipni razvrstitvi zasedla odlično tretje mesto. Drugouvrščena je bila ekipa PVD Sever za celjsko območje, zmagovalni pokal pa je šel v Zasavje.

Med dobitniki medalj so bili tudi naši tekmovalci oz. tekmovalka. Irena Zigmund je v kategoriji starejših dam osvojila drugo mesto.  Darko Repenšek je zmagal v kategoriji od 55 do 65 let, Boleslav Kermavner pa je bil v najstarejši moški kategoriji odličen tretji.

Pokale in medalje sta podelila dr. Tomaž Čas, predsednik ZPVDS in mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri ZPVDS.

Za ekipo PVD Sever Ljubljana so poleg prejemnikov medalj tekmovali: Biserka Debeljak, Franci Debeljak, Aleksander Golubovič, Vladimir Orehek, Jožef Keček, Jože Pasarič, Štefan Komuškič, in Tomislav Iskra.

Med veterani vojne za Slovenijo pa so se ekipno najbolje odrezali tretjeuvrščena Mežiška dolina, druga Zgornja Gorenjska in prva Idrija-Cerkno, ki je domov odnesla še prehodni pokal.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024