Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Bili smo organizatorji 11. državnega prvenstva ZPVD Sever in državnega prvenstva Policije v veleslalomu na Starem vrhu

Datum: 18.01.2024

Avtor/Vir: Mag. Darko Repenšek

Organizacija 11. državnega prvenstva Zveze policijskih veteranskih društev Sever in državnega prvenstva Policije v veleslalomu je bila zaupana našemu društvu, PVD Sever Ljubljana. Glede na vremenske in snežne razmere na smučišču Stari Vrh smo prvenstvi 18. januarja 2024 presenetljivo uspešno izvedli v sodelovanju s prizadevnimi delavci STC Stari vrh in Timing Poljane, za okrepčilo pa je bilo preskrbljeno v Gostišču Stari vrh.

Najprej so se za naslove najboljših v dveh ženskih in štirih moških starostnih kategorijah ter v ekipni razvrstitvi pomerili tekmovalci v kategoriji Sever, nato še tekmovalci Policije. Na DP Zveze Sever je tekmovalo 67 od 82 prijavljenih tekmovalk in tekmovalcev (13 članic in 54 članov) iz 10-ih društev Sever. Med policistkami in policisti pa so se med vratci od prijavljenih 145 smučark in smučarjev iz 10-ih organizacijskih enot za medalje in pokale pomerili 104 udeleženci državnega prvenstva.

Najboljši med člani društev Sever v posameznih kategorijah za leto 2024 so postali:

  • med starejšimi članicami Nataša TURK, PVDS Zasavje (36.04), naša Irena Zigmund je bila bronasta (45.64),
  • med mlajšimi damami do 45 let Nina ŽNIDAR, PVDS Zasavje (32.16),
  • med moškimi nad 65 let Jože OGRINC, PVDS Zasavje (38.78), naš Boleslav Kermavner je bil odličen drugi (39.25),
  • v kategoriji od 56 do 65 let Darko REPENŠEK, PVDS Ljubljana (34.86), pred prav tako članom našega društva Milošem Špoljarjem (35.85),
  • v kategoriji od 46 do 55 let Borut MENCINGER, PVDS Gorenjska (34.09) in
  • med starimi do 45 let Peter KODRUN, PVDS za celjsko območje (35.38).

Ekipno zmago so si prismučali člani in članice PVDS za celjsko območje (486 točk), pred člani PVDS za Pomurje (462 točk) in PVDS Maribor (384 točk). Naša ekipa ni imela predstavnice v mlajši ženski kategoriji (v starejši nas je zastopala tudi vztrajna Biserka Debeljak) in kar dveh moških, zato  upoštevaje najboljše rezultate zgolj v treh namesto šestih kategorijah in doseženo šesto mesto predstavlja lep ekipni uspeh naših tekmovalcev (od 287 zbranih točk jih je Zigmundova prispevala 98, Kermavner 99 in Repenšek 100).

Ob že navedenih naših tekmovalcih so za ekipo PVD Sever Ljubljana na državnem prvenstvu tekmovali še Štefan Komuškič, Franc Debeljak, Srečko Anžlovar in Jože Pasarič.

Zaključna slovesnost z razglasitvijo rezultatov je potekala na terasi Gostišča Stari Vrh, kjer so nas najprej nagovorili v.d. direktorica STC Stari vrh dr. Petra Robnik, direktor Policijske uprave Ljubljana Tomislav Omejec in predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomaž Čas. Ob koncu se je predsednik komisije za šport pri ZPVDS, naš predsednik mag. Darko Repenšek zahvalil prizadevnim organizatorjem svojega društva, delavcem Smučarskega turističnega centra Stari Vrh, Timin Poljane  in vodji Gostišča Stari vrh za izkazano pomoč in opravljeno delo. Posebna zahvala je bila naslovljena tudi podjetju ELAN Begunje, ki je tokrat prvič izkazalo interes po sodelovanju z našim združenjem.

 

Foto: Martin Šalehar


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024