Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slovesnost ob dnevu samostojnosti in enotnosti na Vrhniki

Datum: 26.12.2023

Avtor/Vir: Ivan Škulj

Dne 26. 12. 2023 ob 13.30 uri smo se kot soorganizatorji udeležili slovesnosti ob Dnevu samostojnosti in enotnosti na Sveti Trojici nad Vrhniko. Proslave so se udeležili predstavniki vseh veteranskih in domoljubnih društev (s prapori), ki delujejo na območju občine Vrhnika, predstavnik Slovenske vojske, župan občine Vrhnika Danijel Cukjati, člani občinskega sveta in Zavoda Ivana Cankarja, pridružili pa so se tudi pohodniki, ki so se udeležili tradicionalnega pohoda po poteh Cankarjeve matere od Vrzdenca do Vrhnike.

Predstavniki OZVVS Vrhnika Borovnica in PVD Sever – Odbor Vrhnika Logatec smo ob slovenski in evropski himni na zelo visok drog slovesno dvignili veliko slovensko zastavo. Slavnosti govornik je bil podžupan Občine Vrhnika Mirko Antolovič, v kulturnem programu pa so sodelovali člani Društva ljubiteljev narave in običajev Notranjske Vrhnika ter Pihalni orkester Vrhnika.

Župan občine Vrhnika je pohodnikom predal žalno ikebano, katero so tradicionalno odnesli na grob Cankarjeve matere Neže Pivk.

 

Foto: Željko Acalinovič


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024