Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Plačilo obveznega zdravstvenega prispevka vojnim veteranom - informacija

Datum: 22.12.2023

Avtor/Vir: Tomaž Pečjak

V nadaljevanju posredujem dodatne informacije, ki se nanašajo na izvajanje Zakona o zdravstvenem zavarovanju oziroma spremembe plačila obveznega zdravstvenega prispevka (v nadaljevanju OZP) vojnim veteranom, ki so še zaposleni v Policiji (podobno smiselno velja tudi za zaposlene vojne veterane izven MNZ / Policija).

Zaposleni, ki imajo status vojnega veterana morajo, v izogib dvakratne odtegnitve obveznega zdravstvenega prispevka, do konca januarja 2024 posredovati:

-        izdano odločbo UE o priznani pravici vojnemu veteranu do zdravstvenega varstva v skladu z Zakonom o vojnih veteranih

 

ali

 

-        potrdilo, ki naj bi ga v drugi polovici januarja upravne enote same posredovale vojnim veteranom, ki imajo to pravico.

Za zaposlene vojne veterane v MNZ in organih v sestavi (Policija in IRSNZ) je uradni naslov delodajalca Ministrstvo za notranje zadeve, Štefanova 2, 1501 Ljubljana ali elektronsko na gp.mnz@gov.si.

Obvezni zdravstveni prispevek bo dopolnilno zdravstveno zavarovanje nadomestil s 1. 1. 2024. Plača za januar 2024 bo izplačana najkasneje 10. delovni dan v februarju 2024, vendar ne kasneje kot 15. februarja 2024.

Predvidoma bodo upravne enote vsem vojnim veteranom posredovale potrdilo v drugi polovici januarja 2024, kot je razvidno iz informacije na spletni strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije: https://zavezanec.zzzs.si/prispevki-za-obvezno-zdravstveno-zavarovanje/obvezni-zdravstveni-prispevek/


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024