Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Voščilo ob spominskem dnevu Združenja Sever

Datum: 01.12.2023

Avtor/Vir: Dr. Tomaž Čas

Spoštovane članice in člani policijskih veteranskih društev Sever.

 

Vsi, ki ste pred 34. leti sodelovali tudi pri zaključnih aktivnostih v akciji Sever, ste pokazali izjemno in visoko strokovno usposobljenost, odločnost, etičnost ter odnos do svoje ožje domovine in si upravičeno pridobili neomajno zaupanje slovenskega naroda. Zmaga v akciji Sever je bila dosežena brez neposredne uporabe sile.

 

V razmerah, ki jih tudi danes ustvarjajo politični konflikti, in ko grozi nasilje, konflikti pa se rešujejo celo z vojnimi spopadi, je največ vredna tista zmaga, ki je dosežena brez uporabe sile. Z akcijo Sever smo preprečili t.i. miting resnice in uvoz »jogurtne« revolucije na območje Slovenije. S tem smo omogočili še isti mesec sprejem zakona o političnem združevanju (27. decembra), ki je omogočil ustanovitev političnih strank in 30. decembra 1989 razpis prvih večstrankarskih skupščinskih volitev in volitve predsednika in članov Predsedstva SR Slovenije.

Tudi zato je prav in legitimno, da smo si policijski vojni veterani za svoj spominski dan izbrali 1. december, kot spomin na uspešno izvedeno akcijo Sever v letu 1989, ki nam je vlila prepričanost in samozavest, da bomo uspešni tudi pri vseh drugih osamosvojitvenih procesih za samostojno, neodvisno in suvereno Republiko Slovenijo, kar smo dokazali tudi v vojni za Slovenijo leta 1991.

 

Spominski dan smo včeraj izjemno lepo obeležili v Trbovljah, kjer smo dvorano Delavskega doma zapolnili do zadnjega kotička.

 

Ob našem spominskem dnevu vam vsem in vsem tistim, ki mislijo tako kot mi, iskreno čestitam. Želim vam vse dobro in lepo ter ostanite zdravi.

 

Ker smo že v zadnjem mesecu tega leta, vam želim prijetne božične praznike in vse najboljše ter veliko zdravja tudi v novem letu 2024!

 

Ljubljana, 1. 12. 2023

 

Dr. Tomaž Čas 

predsednik Zveze policijskih veteranskih Sever


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024