Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

SPOMINSKA SLOVESNOST PRI ŠTAMPETOVEM MOSTU NA VRHNIKI

Datum: 14.10.2023

Avtor/Vir: Ivan Škulj

Dne 14. 10. 2023 ob 11.00 uri smo se pri Štampetovem mostu na Vrhniki udeležili svečanosti ob 80. obletnici prvega velikega partizanskega napada na Štampetov most na Vrhniki, ki so ga v oktobru 1943 izvršile slovenske brigade XIV. divizije. Železniška proga, ki je potekala preko Štampetovega mostu je bila namreč za nemško vojsko izrednega strateškega pomena in je predstavljala glavno oskrbno infrastrukturno povezavo za zahod, zato je bila tudi skrbno varovana.

Prireditev ki so jo organizirali ZB NOB Vrhnika, Občina Vrhnika in Zavod Ivana Cankarja Vrhnika je bila zelo dobro obiskana. Med drugimi so se svečanosti udeležili: poslanca DZ RS Terezija Novak in Martin Premk, več članov Glavnega zbora ZZB Slovenije, predstavniki domoljubnih in veteranskih organizacij iz Vrhnike in sosednjih občin ter predstavniki Občine Vrhnika.

 

Zbrane je nagovoril in pozdravil  predsednik ZB Vrhnika Miran Štupica, slavnostni govornik pa je bil poslanec DZ in zgodovinar dr. Martin Premk.

V kulturnem programu so sodelovali Pihalni orkester Vrhnika, Partizanski pevski zbor in Mirjam Suhadolnik z recitacijami Kajuhovih pesmi.

 

Ob zaključku proslave so predsedniki ZZB Vrhnika, Sever Vrhnika Logatec in ZVVS Vrhnika Borovnica skupno položili venec k spomeniku padlim partizanom.

 

 

Foto Simon Seljak


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024