Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

HUMANITARNO-SOLIDARNOSTNA DELOVNA AKCIJA PVD SEVER LJUBLJANA V ZGORNJI SAVINJSKI DOLINI

Datum: 07.09.2023

Avtor/Vir: Mag. Darko Repenšek

Katastrofalne avgustovske poplave so prizadele tudi številne policijske vojne veterane. Območje Policijskega veteranskega društva Sever Ljubljana je bilo najbolj prizadeto na območjih Kamnika in Komende, nekaterim tudi na območju Ljubljane ni bilo prizaneseno.

Da pa znamo pogledati tudi preko »meje« in da ne pozabimo stanovskih kolegov v nesreči tudi kje drugje, smo člani PVD Sever Ljubljana dokazali v minulih dneh, ko smo se odpravili na eno najbolj prizadetih območij, v Zgornjo Savinjsko dolino. V Nazarjah smo priskočili na pomoč enemu od hudo prizadetih članov PVDS za celjsko območje iz odbora Mozirje.  Stanovanjska hiša družine Planovšek je bila v povodnji dobesedno potopljena, nanos podivjane Drete pa jim je po tem, ko je voda odtekla, vsepovsod pustil pravo opustošenje. Naš veteranski kolega Toni Planovšek  je bil iz bolnišnice v domačo oskrbo odpuščen po operaciji kolka dan pred kalvarijo. Zagotovo pravo okolje za »udarniško akcijo« naše ekipe.

 

Solze v očeh zakoncev Planovšek po ob slovesu po celodnevnem delovnem druženju povedo vse. Kot tudi iskren zapis gospe Vladke na družbenem omrežju:

»Dragi Darko, hvala, ker si organiziral to akcijo. Neizmerno smo vam hvaležni, ker ste nam prisluhnili in pomagali. Hvala vsem in vsakemu posebej. Občutek, da nismo sami, nas "drži pokonci". HVALA IZ SRCA!


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024