Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slovesnost na Menini planini

Datum: 01.07.2023

Avtor/Vir: Ivan Brinovec

V soboto, 01. julija 2023 ob 11.00 uri smo se veterani PVD Sever Ljubljana Odbora Kamnik Komenda udeležili spominske slovesnosti na Menini planini, v organizaciji Občin Zg. Savinjske doline, Celja, Kamnika in Žalca. Slovesnost je bila pri spominskem obeležju NOB na Menini planini ob 78.obletnici legendarnega preboja iz sovražnikovega obroča na Menini planini in obletnici prihoda II. grupe odredov na Štajersko.

V ta namen smo organizirali tradicionalni pohod veteranov iz Bibe planine na Menino, ki je trajal 1.20 ure in smo se pravočasno udeležili slovesnosti na Menini.

 

Slavnostni govornik je bil minister za notranje zadeve Boštjan POKLUKAR. Po predhodnem dogovoru sta pri polaganju spominskega venca s strani ministra pri obeležju NOB sodelovala naša dva člana PVD Sever Ljubljana Odbora Kamnik-Komenda Franci GRILC in Janez AVBELJ. S praporom je sodeloval naš praporščak Vinko KVEDER. Po slovesnosti smo naredili z ministrom skupno fotografijo.

 

Samega pohoda in slovesnosti se je udeležilo 17 članov PVD SEVER Ljubljana Odbora Kamnik-Komenda.

 

Peš oz. udeleženci pohoda smo se nato po slovesnosti odpravili do lovske koče na Menini, kjer smo soboto zaključili z malico.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024