Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slovesnost v spomin padlemu miličniku v osamosvojitveni vojni Stanislavu Strašku

Datum: 30.06.2023

Avtor/Vir: Ivan Škulj

Ob 32. letnici smrti miličnika Policijskega oddelka Medvode Stanislava Straška, ki je življenje izgubil v osamosvojitveni vojni za Slovenijo leta 1991, smo se 30. 6. 2023 ob 10.00 uri skupaj z vodstvom PU Ljubljana in policisti PP Medvode, s simboličnim prižigom sveč pri spominski plošči na Slovenski cesti v Ljubljani (v neposredni bližini Slovenske in Aškerčeve ceste v Ljubljani) in minuto tišine, spomnili na ta tragični dogodek in se tako poklonili Stanislavu Strašku.

Poleg vodstva PU Ljubljana so se slovesnosti udeležili tudi načelniki PP mesta Ljubljana, vodje NOE PU Ljubljana, nečak pokojnega Stanislava Straška Rok Strašek, namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle, koordinator na GPU Tomaž Pečjak, predsednik Zveze PVD Sever dr. Tomaž Čas ter ostali člani PVD Sever Ljubljana in Policije.

 

Prisotne je pozdravil in nagovoril pomočnik direktorja PU Ljubljana Mirko Nunič, v nadaljevanju pa je predsednik PVD Sever Ljubljana mag. Darko Repenšek podal povsem verodostojno in avtentično razlago celotnega dogajanja usodnega dne, ko je bil pri opravljanju policijskih nalog v osamosvojitveni vojni ustreljen Stanislav Strašek. Repenšek je bil namreč takrat kot dežurni inšpektor na Inšpektoratu milice UNZ Ljubljana na delovnem mestu in je bil neposredno seznanjen s celotnim potekom tragičnega dogodka.

 


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024