Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

22. veteranske športne igre

Datum: 10.06.2023

Avtor/Vir: Mag. Darko Repenšek

Koroška je bila 10. junija  prvič gostitelj 22. veteranskih športnih iger. V Dravogradu, ki ima z odlično športno infrastrukturo izjemne pogoje za organizacijo športnih dogodkov, se je zbralo preko 670 tekmovalcev in tekmovalk, veterank in veteranov iz 10 policijskih veteranskih društev Sever in  iz 32 OZVVS, prijavljeni s kar 176 ekipami.  Tekmovali  so v šestih športnih panogah;  v šahu, pikadu, vlečenju vrvi, metu bombe, streljanju z zračno puško in letos prvič metanju na koš. Gre za nadomestilo košarke trojke, saj predstavlja poškodbam manj izpostavljeno tekmovanje. Pet ekip društev Sever je nastopilo v vseh panogah, med njimi tudi ekipa našega društva PVDS Ljubljana. Skupaj s spremljevalci in navijači je bilo tako v Dravogradu na enem mestu zbranih preko 900 vojnih veterank in veteranov, ki so v jutranjem defileju in po postroju zapolnili zeleno travnato površino nogometnega igrišča. Po pozdravu podžupana Občine Dravograd Roberta Plimonda je udeležence pozdravil predsednik ZVVS generalmajor Ladislav Lipič, ki je igre tudi uradno otvoril.

V zaključnem delu z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo medalj in pokalov najboljšim ekipam in posameznikom je udeležence nagovoril predsednik ZPVDS dr. Tomaž Čas. Ekipni zmagovalci iger so postali tekmovalci iz OZVVS zgornja Gorenjska, drugo mesto je osvojila ekipa OZVVS Ruše, tretje mesto pa ekipa OZVVS Celje. Šesta in najbolje uvrščena ekipa v konkurenci PVD Sever je bila ekipa PVDS za celjsko območje, pred PVDS Ljubljana (enajsti v generalni razvrstitvi) in PVDS Maribor.

Ekipo PVD Sever Ljubljana so na 22. VŠI zastopali:

 

Košarka: Rok GLIHA (odbor LJ), Franjo MODRIJAN (odbor Vrhnika-Logatec), Milan FLORJANČIČ (odbor LJ) - skupno 11. mesto. 2. mesto v kategoriji Sever.

Met bombe: Štefan KOMUŠKIČ (odbor LJ), Tomaž ČAS (odbor MNZ), Vinko HLEB (odbor MNZ) - skupno 30. mesto, 6. mesto v kategoriji Sever.

Pikado:  Jernej KRALJ (odbor Kamnik-Komenda), Drago MILOVAC (odbor LJ), Franc NOVAK (odbor Kočevje-Ribnica), Bernard MLINAR (odbor Vrhnika-Logatec) - skupno 2. mesto, 1. mesto v kategoriji Sever.

Streljanje z zračno puško: Dragan PETKOVŠEK (odbor Vrhnika-Logatec), Robert LUKAN (odbor Vrhnika-Logatec), Zvonko JEREB (odbor Vrhnika-Logatec),  Jože PASARIČ (odbor Vrhnika-Logatec - skupno 13. mesto, 4. mesto v kategoriji Sever.

Šah: Kostja KONVALINKA (odbor LJ), Rado KERČ (odbor LJ), Branko IVANČIČ (odbor MNZ) - skupno 15. mesto, 4. mesto v kategoriji Sever.

Vlečenje vrvi: Boris KRAŠOVEC (odbor LJ), Stanislav TEKAVČIČ (odbor Kočevje-Ribnica), Robert VRHOVŠEK (odbor Kočevje-Ribnica), Drago KOLAR (odbor Kamnik-Komenda), Vinko HLEB (odbor MNZ), Štefan KOMUŠKIČ (odbor LJ), Irena ZIGMUND (odbor LJ) - skupno 18 mesto, 5. mesto v kategoriji Sever.

 

Pomembno vlogo pri organizaciji in izvedbi VŠI pa sta imela tudi naša člana Anton Pozvek in Darko Repenšek.  Prvi je tudi vodil tekmovanje v streljanju z zračno puško, slednji pa tekmovanje v košarki.

 

Čestitke naši ekipi za zastopanje »naših barv«  v Dravogradu in osvojeno 2. mesto v ekipni konkurenci policijskih veteranskih društev Sever!

 

Več si lahko ogledate na spletni strani Zveze policijskih veteranskih društev Sever na povezavi:

https://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/22-veteranske-sportne-igre.html


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024