Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slovesnost ob dnevu veteranov v Kamniku

Datum: 26.05.2023

Avtor/Vir: Ivan Brinovec

V petek 26.maja 2023 ob 16.00 uri smo se veterani osamosvojitve vojne za Slovenijo PVD Sever Ljubljana, Odbora Kamnik-Komenda in OZVVS Kamnik- Komenda organizirali sedaj že na tradicionalno srečanje na prostorih Teniškega kluba v Komendi.

Po prihodu smo se podprli in  ob 16.45 uri smo se odpravili do skupnega spominskega obeležja pri Občini Komenda, kjer je bila slovesnost v spomin na osamosvojitveno vojno za Slovenijo. Slavnostni govornik je bil predsednik PVD Sever Ljubljana mag.Darko Repenšek. Na slovesnosti je bil prisoten tudi generalmajor Ladislav LIPIČ.

 

V kulturnem programu je nastopil tudi naš član PVD Sever Ljubljana našega odbora s harmoniko France Grilc, s praporom pa je bil Andrej Štifrar.

 

Po slovesnosti je sledilo družabno srečanje veteranov obeh veteranskih društev na teniškem klubu v Komendi.

 

Na povabilo OZVVS Kamnik - Komenda smo se pred slovesnostjo pri spominskem obeležju ob 16.00 uri udeležili še njihove svečane seje predsedstva Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Kamnik-Komenda ob 25. letnici delovanja. Slavnostni govornik je bil generalmajor Ladislav Lipič. Svečane seje smo se  iz PVD Sever Ljubljana udeležili mag. Darko Repenšek, Emerik Peterka in Janko Brinovec.

 

Zahvaljujem se predsedniku PVD Sever Ljubljana  Repenšku za svečani govor, ter članom našega odbora za številčno udeležbo na srečanju.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024