Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slavnostna akademija ob občinskem prazniku Občine Vrhnika

Datum: 10.05.2023

Avtor/Vir: Ivan Škulj

Dne 10. 5. 2023 ob 20.00 uri smo se v Cankarjevem domu na Vrhniki udeležili slavnostne akademije ob občinskem prazniku Občine Vrhnika, ki svoj praznik praznuje na dan rojstva največjega slovenskega pesnika in dramatika ter Vrhničana Ivana Cankarja.

Polno veliko dvorano Cankarjevega doma je nagovoril podžupan Mirko Antolovič, proslave pa so se udeležili župani sosednjih občin, predstavniki občinske uprave, javnih zavodov, domoljubnih, veteranskih in ostalih občinskih društev ter občani.

 

Najzaslužnejšim posameznikom so bila podeljena priznanja za njihovo dolgoletno in uspešno delo in sicer Zlate in Srebrne plakete Ivana Cankarja ter priznanja župana Občine Vrhnika.

V kulturnem programu so sodelovali moški pevski zbor Oktet Raskovec, pritrkovalci KD Raskovec in dramska igralca Lara Wolf Završnik – domačinka in Jure Rajšp iz  Slovenskega narodnega gledališča, ki sta predstavila nekaj odlomkov in bogate zbirke proze pisatelja Ivana Cankarja.

 

Poseben pečat prireditvi, ki jo je povezovala Sanja Rejc, so s svečanim mimohodom dali tudi društveni prapori, saj jih je bilo kar 27, med drugimi tudi prapor PVD Sever Ljubljana  - odbor Vrhnika Logatec.

 

Foto: Gašper Tominc


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2023