Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slovesnost na Orlah

Datum: 08.05.2023

Avtor/Vir: Ivan Škulj

Dne 8. 5. 2023 ob 11.00 uri smo se na Orlah pri Ljubljani udeležili proslave v organizaciji Mestnega odbora ZZB za ohranjanje vrednot NOB Ljubljana in je bila posvečena zadnjim bojem partizanov z nemško vojsko in domačimi izdajalci kjer je padlo 77 partizanov, saj je bila naslednji dan – 9. maja leta 1945 Ljubljana osvobojena izpod nemške okupacije.

K spomeniku so predsednik vlade, župan MOL Zoran Jankovič, predstavniki ZZB, stranke SD in stranke Levica položili venec in cvetje. Slavnostni govornik je bil predsednik vlade Robert Golob, zbrane pa sta nagovorila tudi župan MO Ljubljana Zoran Jankovič in župan občine Škofljica Primož Cimerman.

V kulturnem programu je sodeloval Partizanski pevski zbor ter recitatorji osnovne šole Škofljica, ki so prebrali nekaj pesmi partizanskega pesnika Karla Destovnika Kajuha.

 

Slovesnost smo počastili s praporščakom in praporom, udeležili pa so se predsednik ZPVD  Sever dr. Tomaž Čas, predsednik PVD Sever Ljubljana mag. Darko Repenšek in podpredsednik Ivan Škulj.

 

Foto: Borut Živulovič


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2023