Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Pozdravne besede predsednika PVDS Ljubljana mag. Darka Repenška udeležencem letnega zbora članov Združenja veteranov 90-91 mesta Ljubljane in bivših ljubljanskih občin

Datum: 04.04.2023

Avtor/Vir: mag. Darko Repenšek

Cenjeni veteranski kolegi, člani Združenja veteranov mesta Ljubljane, kot se sami skrajšano poimenujete.

Uvodoma mi dovolite, da se predstavim. Moje ime je Darko Repenšek in od marca, kot novi predsednik, vodim PVDS Ljubljana. Na funkciji sem zamenjal kolega in prijatelja, tudi vam dobro znanega  Emerika Peterko, ki je kar 20 let prizadevno in povezovalno vodil naše društvo.

Pozdravljam torej ta spoštovani zbor v imenu stanovskih kolegov, članic in članov našega društva, v mojem imenu in imenu našega podpredsednika, gospoda Tomaža PEČJAKA, še vedno aktivnega visokega častnika slovenske policije, ki je tukaj z mano.

V še posebno čast pa mi je, da so mi danes tukaj prisotni predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij z domicilom delovanja na območju MO Ljubljana (OZ ZVVS Ljubljana, slovenskih častnikov in ZZB za vrednote NOB) zaupali prijetno nalogo, da vas spoštovani veterani, pozdravim in nagovorim tudi v njihovem imenu. Hvala tudi vam za izkazano zaupanje.

Spoštovani.

Naše skupno poslanstvo, h kateremu nas obvezujejo namen, naloge in cilji, zapisani v naših temeljnih aktih našega delovanja, je tudi skupno prizadevanje za ohranjanje zgodovinske resnice iz obdobja osamosvojitvenih procesov; govorim o naših aktivnostih pred, med in po letu 1991.

Na naše skupno poslanstvo nas nenazadnje opominja tudi Spomenik braniteljem Ljubljane leta 1991 na Trgu MDB. Ta spomenik je poseben, ker govori o času, ko smo bili pripadniki teritorialne obrambe in milice, skupaj z prebivalci Ljubljane, pripravljeni našo demokratično odločitev, da živimo v svoji državi, podpreti s pripravljenostjo upreti se tistemu, ki bi to želel preprečiti. To smo takrat tudi dokazali, tudi z orožjem.

Policijski vojni veterani smo bili in bomo še naprej NEPOLITIČNO ZDRUŽENJE, kar pa ne pomeni, da se ne bomo še naprej kritično odzivali na deviantne poskuse teh ali onih oblasti, razvrednotenja in izkrivljanja naše vloge v osamosvojitvenih procesih in našega dela takrat in danes. Vem in prepričan sem, da ste tako usmerjeni tudi vi, kot vse veteranske in domoljubne organizacije tako na območju našega glavnega mesta, kot povsod po Republiki Sloveniji. Nenazadnje na to kažejo tudi vaše izvedene aktivnosti v minulem letu, kot jih je v svojem poročilu predstavil vaš predsednik dr. Potočnik, in aktivnosti, ki ste si jih zadali v realizacijo za to in prihodnje leto.

Veseli me, da je v vašem programu dela kar nekaj nalog oz. aktivnosti, ki se križajo z aktivnostmi, ki smo si jih tudi mi naložili v izvedbo. Te jemljem kot skupno obveznost. Člani PVD Sever Ljubljana se jih veselimo in jih odgovorno sprejemamo. Tudi to kaže na zelo dobro medsebojno sodelovanje in prepričan sem, da bo, ne glede  na personalno spremembo v vodstvu našega društva, dobro teklo tudi v prihodnje.

Bodite vztrajni in uspešni pri svojem delu in bodite ponosni na svojo vlogo v družbi.

Spoštovani  predsednik dr. Potočnik.

V spomin na naše prvo skupno druženje v tej vlogi, vam želim izročiti knjigo, ki nosi pomenljivi naslov »POVEZANI (TUDI) SKOZI ŠPORT«, katere avtor sem.  Knjiga govori o pomenu športa in družabnosti za ciljno skupino, ki jo predstavljamo policijske vojne veteranke in veterani  in predstavlja zbir vseh naših tovrstnih dejavnosti v času od ustanovitve posebnega delovnega telesa znotraj ZPVD Sever, t. j. Komisije za šport pred desetimi, sedaj že enajstimi  leti, ki jo ves čas od ustanovitve tudi vodim. Naj vas in člane vašega združenja kdaj, spravljena kje na kakšni knjižni polici v vaši pisarni, spominja na ta dan in na tesno sodelovanje s članicami in člani ZPVD Sever in PVDS Ljubljana.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024