Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Sprejem delegacije ZPVD Sever pri županu MO Ljubljana Zoranu Jankoviču

Datum: 30.03.2023

Avtor/Vir: mag. Darko Repenšek

Zveza policijskih veteranskih društev SEVER je v letu 2022 za pomembno dolgoletno pomoč pri organizaciji in delu združenja, Mestni občini Ljubljana podelila PLAKETO SEVER. Podelitev visokih priznanj je bila sicer izvedena 30. novembra 2022  v glavni dvorani Avditorija Portorož, kjer je potekala osrednja spominska slovesnost ob 1. decembru, spominskem dnevu Zveze policijskih veteranskih društev Sever. Ker na prireditvi plakete MOL ni bilo možno podeliti, se je delegacija združenja v sestavi predsednik dr. Tomaž ČAS, predsednik PVDS Ljubljana mag. Darko REPENŠEK in Emerik PETERKA, donedavni predsednik PVDS Ljubljana, odzvala povabilu župana MO Ljubljana Zorana Jankoviča in mu v četrtek, 30. marca, v mestni hiši svečano predala zasluženo priznanje. Na srečanju je bil prisoten tudi podžupan MOL  gospod Aleš Čerin, pristojen za področje veteranskih organizacij.

Ob robu podelitve plakete Sever so udeleženci izmenjali številna stališča glede aktualnih vprašanj, s katerimi se   soočamo veteranske organizacije tako na državnem nivoju, kot na nivoju MOL. Izpostavljeno je bilo aktualno vprašanje glede  muzejskega ohranjanja zgodovinskih dejstev iz polpretekle zgodovine, t. j. osamosvojitvenih procesov v letih pred, med in po letu 1991. V tem smislu je župan izpostavil velik simbolni in zgodovinski pomen prenovljenega Trga MDB v Ljubljani, ki mu spomenik braniteljem mesta Ljubljane leta 1991, odkrit leta 2021 ob  obeležitvi 30. obletnice osamosvojitve in vojne za Slovenijo, daje še posebno dimenzijo. Tako župan, gospod Jankovič, kot podžupan, gospod Čerin, sta izrazila spoštovanje do dela policijskih vojnih veteranov, članov PVDS Ljubljana, na območju MOL, nenazadnje tudi z vključitvijo kar petnajstih članov PVDS Ljubljana v sistem usposabljanja za potrebe zaščite in reševanje, konkretneje za potrebe zaklanjanja prebivalstva (zaklonišča, zakloniščni red, prezračevanje itd.). Zagotovila sta, da bo MOL tudi v prihodnje podpiral delo PVDS in ZPVDS in si prizadeval za odlično sodelovanje.

 

Ob koncu prijetnega srečanja je mag. Repenšek,  ki je tudi predsednik Komisije za šport pri ZPVDS, županu Jankoviču,  velikemu ljubitelju športa, predal knjigo Povezani (tudi) skozi šport, katere avtor je.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2023