Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Udeležba na proslavi ob obletnici priključitve Primorske Sloveniji

Datum: 14.09.2022

Avtor/Vir: Sašo Šraj

Člani PVD Sever Ljubljana, smo  dne 14.09.2022 izvedli enodnevni izlet na severno Primorsko in se udeležili proslave ob 75. obletnici vrnitve Primorske k matični domovini Sloveniji, ki je potekala v avditoriju Portorož.

Pot nas je vodila iz Ljubljane preko Vrhnike, Logatca in Grahovega do Starega trga kjer smo si ob strokovnem  vodenju ogledali grad Snežnik. Po kosilu smo se iz Postojne odpeljali proti Ankaranu do kraja Bivi do spominskega obeležja, ki nas spominja na dogodke iz leta 1991. Na kraju sta nas pričakala Fabio Stefe predsednik društva PVD Sever za  Primorsko in Notranjsko, ter Vili Kopše, ki sta nam predstavila podroben potek dogodkov pri onesposobitvi posadke vojaškega vozila JLA BOV in poteku drugih dejavnosti ki so se takrat odvijale na tem območju. Pričevanje obeh udeležencev je bilo zelo zanimivo, saj nas je velika večina izvedela za stvari, ki nam do sedaj niso bile poznane.

 

Ob 20.00 uri smo se nato udeležili slavnostne  proslave z bogatim programom, po koncu proslave pa smo se podružili tudi z ostalimi udeleženci in v poznih večernih urah vrnili nazaj proti domu.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024