Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

36. pohod veteranov na Triglav

Datum: 08.07.2022

Avtor/Vir: Ivan Brinovec

V dneh 08. in 09.julija 2022 je potekal že 36. spominski pohod veteranov na Triglav v organizaciji ZB za vrednote NOB, ZVVS, Zveze policijskih veteranskih društev Sever in Zveze slovenskih častnikov.

Iz PVD Sever Ljubljana Odbora Kamnik-Komenda se je pohoda udeležilo 15 članov našega Odbora. Tako je skupina krenila na Triglav iz Pokljuke že dan prej, v četrtek. Naslednji dan  pa je s Planike nekaj pohodnikov odšlo na Triglav.

V petek v popoldanskem času so se na Kredarici udeležili manjše spominske slovesnosti s praporom našega Odbora.

 

V soboto Dne 09.07.2022 pa zgodaj zjutraj nazaj na izhodišče na Pokljuko, kjer so se ob 13.00 uri udeležili mimohoda pohodnikov in praporščakov na prireditveni prostor, kjer je potekala zaključna slovesnost. Slavnostni govornik je bil prvi predsednik Republike Slovenije Milan KUČAN. Tudi na zaključni slovesnosti smo sodelovali s praporom društva.

 

Na Pokljuki nas je pozdravil tudi  predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž ČAS.

 

Poleg pohodnikov na Triglav se je zaključne slovesnosti na Rudnem polju udeležilo tudi 17 članov društva. Vsi udeleženci pohoda, kakor tudi udeleženci proslave smo prejeli spominske majice, kape in značke, ter se okrepčali s pravim vojaškim pasuljem.

 

Bilo je zanimivo v lepem in prijetnem vremenu.

 


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024