Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slovesnost na Menini planini

Datum: 02.07.2022

Avtor/Vir: Ivan Brinovec

PVD Sever Ljubljana Odbor Kamnik-Komenda je v soboto 02.07.2022  organiziral že sedaj tradicionalni pohod na Menino planino v Tuhinjski dolini Občina Kamnik. za svoje člane in z namenom, da se udeležimo spominske slovesnosti pri spominske obeležju NOB.

 

Tako smo se člani našega Odbora Kamnik-Komenda zbrali tega dne ob 08.00 uri pri bencinskem servisu v Golicah v Tuhinjski dolini in se odpeljali na izhodišče pohoda na Bibo planino. Od tu pa peš v prelepem sončnem vremenu odšli na enourni pohod na Menino planino, kjer smo se pravočasno ob 11.00 uri udeležili spominske slovesnosti NOB.

 

Slovesnost je bila letos v organizaciji Občin Zgornje Savinske doline in sodelujoča Združenja ZB za vrednote NOB Zgornje Savinjske doline , Celja, Kamnika in Žalca.

Slovesnost je potekala v spomin  77.obletnice legendarnega preboja  iz sovražnikovega obroča na Menini planini, obletnici prihoda II. grupe odredov na Štajersko in 100 letnico rojstva pesnika Karla DESTOVNIKA-KAJUHA.

Slavnostni govornik je bil Zvone DRAGAN, nekdanji veleposlanik Republike Slovenije.

 

Na pohodu in slovesnosti je bilo prisotnih 16 članov PVD Sever Ljubljana, Odbora Kamnik-Komenda, slovesnosti se je udeležil tudi predsednik Zveze policijskih veteranskih društev. dr. Tomaž Čas.

 

Po slovesnosti smo se vrnili po isti poti na Bibo planino, kjer smo pohod prijetno zaključili.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024