Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Izjava ob agresiji na Ukrajino

Datum: 15.03.2022

Avtor/Vir: Emerik Peterka

Delegati PVD Sever Ljubljana so na redni letni skupščini 15/3-2022 sprejeli naslednjo izjavo ob agresiji Ruske federacije na Ukrajino.

 

Na žalost se je napad na Ukrajino razvil v brutalno vojno, s številnimi civilnimi žrtvami, miljonskimi množicami beguncev in brezobzirnim uničevanjem celotnih naselij in infrastrukture. V tem trenutku še ne vemo, kakšen bo nadaljnji potek te vojne. Vemo pa, da v njej ne gre le za obrambo suverenosti in celovitosti Ukrajine, ampak za mnogo več. Za obrambo miru v celotni Evropi, za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin, za vladavino prava v najširšem pomenu te besede. Skladen s tem je tudi odziv celotnega demokratičnega sveta ter materialna in moralna podpora, ki jo zagotavlja Ukrajini in njenim prebivalcem. Vključno s Slovenijo. Odpor Ukrajincev, njihova odločenost in hrabrost ubraniti svojo domovino, nas spominja na čas slovenske osamosvojitvene vojne in našo odločenost, da ubranimo samostojno Slovenijo.

 

Vojna v Ukrajini se bo, tako kot vse vojne, ustavila za pogajalsko mizo, z diplomatskim dogovorom med vpletenimi stranmi. Večinski del mednarodne skupnosti izvaja vsestranski pritisk na Rusko federacijo, da bi čim prej prekinila vojaško agresijo. Sestavni del teh pritiskov je tudi javno mnenje v državah Evropske unije in širši mednarodni skupnosti, ki obsoja napad na Ukrajino, zahteva takojšnje prenehanje spopadov in podpira odpor Ukrajincev. Tem obsodbam, zahtevam in podpori se pridružujemo tudi člani PVD Sever Ljubljana.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024