Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Odkritje spomenika na Vrhniki

Datum: 25.10.2021

Avtor/Vir: Zdravko Godnjavec

Na Dan suverenosti, dne 25.10.2021 ob 17. uri je bilo v Parku samostojnosti na Vrhniki izvedeno odkritje spomenika ob 30. obletnici osamosvojitve Slovenije.

Poleg obnove parka je bil na sredini le-tega postavljen spomenik v trikotni piramidni zasnovi akademske kiparke Alenke Vidrgar. Oblika je izbrana po tankovski oviri. Krožno oblikovana podlaga skulpture predstavlja tudi zlati častni znak svobode, ki ga je prejela Vrhnika. Poseben pečat dajejo spomeniku trije kamniti zvonovi.

Na prireditvi je spregovoril župan občine Daniel Cukjati, slavnostni govornik pa je bil načelnik štaba Poveljstva sil SV polk. Franc Kalič.

Kulturni program prireditve sta soustvarjala skupina Slovenski tolkalni projekt ter trobilni kvintet Orkestra SV. Sodelovali so praporščaki društev na Vrhniki, izveden je bil prelet helikopterja SV s slovensko zastavo, sledil je dvig zastave, ki so ga izvedli veterani OZVVS in Odbora Sever.

 

Prireditev je organizirala občina Vrhnika in ZIC Vrhnika. Same prireditve se je udeležilo okoli 200 občanov.

 

Odbor Sever Vrhnika-Logatec je sodeloval s praporščakom in praporom, dvema veteranoma za dvig zastave in dvema veteranoma v svečani uniformi. Prisostvovalo je okoli 20 naših članov Odbora.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024