Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Otvoritev razstave

Datum: 12.10.2021

Avtor/Vir: Emerik Peterka

PVD Sever Ljubljana je 12.10.2021 v izobraževalnem centru Republiške uprave za zaščito in reševanje na Igu,  pripravilo slovesnost z otvoritvijo razstave "Vojna za samostojno Slovenijo 1991".

Na slovesnosti, ki jo je s svojim programom popestril kvintet policijskega orkestra, sta udeležence pozdravila predsednik PVD Sever Ljubljana Emerik PETERKA in vodja izobraževalnega centra URSZZR Janko PETROVIČ. Razstavo pa je predstavila upokojena kustosinja muzeja slovenske policije, Biserka Debeljak. Na slovesnosti so prisostvovali tudi župan občine Ig in predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij Ljubljane.

 

Predsednik društva je v svojem govoru orisal aktivnosti milice v času demokratičnih procesov in vojne za Slovenijo, ter poudaril njihov pomen za to, da smo prišli do svoje samostojne, neodvisne, demokratične  in suverene države. Izpostavil je tudi dejstvo, da današnje generacije mladih nimajo ustreznega znanja in informacij o dogodkih pred 30-imi leti in tega, kej vse je bilo potrebno storiti, da smo prišli do lastne države. Izrazil je tudi upanje, da si bo razstavo ogledalo čim več zaposlenih v IC in predvsem mladih, ki so v IC na različnih usposabljanjih.

 

Vodja IC pa je izrazil zadovoljstvo, ker smo razstavo postavili v IC na Igu, saj se bo z dogodki iz časa osamosvojitve in vojne 1991 lahko seznanilo več sto mladih, ki so na usposabljanju v njihovem centru.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024