Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Začetek zbiranja podpisov - informacija

Datum: 12.10.2021

Avtor/Vir: Gojo Kern

V  SPS so v kratkem času uspešno zbrali 2.500 neoverjenih podpisov volivk in volivcev in v ponedeljek vložili pobudo pri predsedniku DZRS Igorju Zorčiču za začetek postopka zbiranja 5000 overjenih podpisov za zakonodajno pobudo za spremembo ZDR-1 v delu, ki brez pravnega varstva omogoča izrek opozorila zaposlenim pred odpovedjo delovnega razmerja, kar seveda ne velja samo za policiste, ampak za vse zaposlene v SLO.

V vrstah policije se predvsem v zadnjem času soočajo z vse pogostejšo zlorabo teh določil ZDR-1, ko celo za izraženo stališče v prostem času zaposleni prejmejo "opozorilo pred odpovedjo delovnega razmerja", za katerega pa ni predvideno nobeno pravno varstvo in delavec sploh ne more dokazovati pogosto zlorabljenega instituta opozorila delodajalca, ker je zakonodajalec v ZDR-1 enostavno na temeljno pravico do sodnega varstva pozabil, ali pa jo je celo namenoma izpustil?!

 

13.10.2021 (podrobnosti glede časa in lokacije glej spodaj), bo predstavitev začetka zbiranja 5000 podpisov, ki pa morajo biti overjeni na UE. V SPS bi bili veseli, če bi se kaj zainteresiranih članic/članov 13.10.2021 ob 09.00 uri udeležilo predstavitve začetka zbiranja teh podpisov, da tudi v medijih naredijo vtis, da se pomena te pravice zaveda najširša množica zaposlenih in tudi tistih, ki so obdobje aktivne zaposlitve že zaključili...

 

Dobrodošla bo tudi vsa druga podpora in poziv interni in širši javnosti za podajo podpisa na UE..., saj gre za pravice vseh zaposlenih in tudi tistih, ki zaposlitev šele iščejo!

 

p.s.: Poziv članom Združenja Sever - To je tudi priložnost, da predstavite še vaš pogled na dogajanje v policiji, ker ste v združenju tudi nekdanji visoki funkcionarji policije, ki še sedaj uživate ugled med zaposlenimi (pa tudi javnosti) in bi vaše izjave imele veliko težo pri podpori za zbiranje podpisov in sindikalnemu uporu proti vodstvu policije in MNZ, ki deluje pod vplivom političnih strank, kar je za policijo in ne nazadnje tako državo kot družbo zelo škodljivo oziroma nesprejemljivo.

 

»IZ OBVESTILA SPS ČLANOM-ČAS IN LOKACIJA NOVINARSKE KONFERENCE OB ZAČETKU ZBIRANJA PODPISOV:

 

Novinarska konferenca ob začetku naše kampanje »ZA DELAVSKE PRAVICE«, s katero bomo začeli zbirati podpise v podporo predlogu zakona ZDR-1, bo 13.10.2021 ob 9. uri pred Upravno enoto Bežigrad na Linhartovi cesti 13.

Prosim vas, da se zglasite pred UE ob 8.30 uri in povabite tudi svoje prijatelje, družinske člane, sorodnike ..naj si vzamejo čas in naj oddajo svoj podpis, podporo nam bodo izrekli tudi v Inštitutu 8. marec.

 

Obrazce bo mogoče podpisati kadarkoli v času poslovanja in brez predhodnega naročanja, pomembno je, da člani SPS oziroma prostovoljci pred UE prevzamejo podpisan obrazec fizično od oseb.

 

Prosim za potrditev udeležbe na novinarski konferenci?«


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024