Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slovesnost v spomin Tonija Mrlaka

Datum: 19.06.2021

Avtor/Vir: Gojo Kern

19/6-2021 ob 11.00 uri smo v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Ljubljana in Mestno občino Ljubljana organizirali 10. spominsko slovesnost v spomin na slovenskega pilota JLA Tonija Mrlaka,ki je bil med osamosvojitveno vojno sestreljen 27. junija 1991 nad Rožno dolino v Ljubljani.

Pred samo slovesnostjo smo izvedli pohoda v spomin na  Tonija Mrlaka s startom ob 05.30 uri izpred spomenika Ivana Cankarja na  Vrhniki do Ljubljane – Rožna dolina. Trasa pohoda  je potekala po delu bivše železniške proge in  nato naprej ob maGIstralni cesti  Vrhnika – Ljubljana. Med prehojeno potjo smo se zaustavili pri šestih spominskih obeležjih, ki nas spominjajo na čase NOB-ja in obeležja iz časa osamosvojitvene vojne. V Dragomeru nas je pozdravil njihov predsednik OZVVS Dragomer, prav tako pa nam se je pri pohodu pridružil še en njihov član. Kljub vročini nam je uspelo brez težav prispeti na cilj, (najstarejši pohodnik 85 let), kjer smo se ob 11.00 uri udeležili slavnostne  svečanosti v spomin na padlega Tonija Mrlaka.

Drugi pohod je potekal od Osnovne šole Vič do spominskega obeležja v Rožni dolini.

Slovesnost je potekala pri spominskem obeležju, ki stoji v križišču Ceste I in Ceste v Rožno dolino v Ljubljani. Program je povezoval igralec in veteran ZVVS Ljubljana Peter Teichmeister, ki je poskrbel tudi za kulturni program, prireditev pa so popestrili tudi člani pihalnega kvinteta Policijskega orkestra. Zbrane so nagovorili predsednik PVD Sever Ljubljana Emerik Peterka, predsednik OZ ZVVS Ljubljana Dušan Presetnik in predsednik društva letalcev Slovenije Jože Konda.

 

Za pohodnike z Vrhnike smo zagotovili  prevoz za povratek na izhodiščno  točko, prav tako pa nas je voznik s spremljevalnim vozilom PGD Blatna Brezovica spremljal na celotni trasi pohoda.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024