Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Izlet članov društva

Datum: 17.06.2021

Avtor/Vir: Gojo Kern

Po izboljšanju epidemioloških razmer smo v četrtek, 17/6-2021 organizirali izlet članov društva na severno primorsko, ki je bil namenjen predvsem naši sprostitvi in dobremu počutju.

Ob 08.00 uri smo se z dvema avtobusoma odpeljali izpred sedeža društva na Vodnikovi 43/a do Nove Gorice kjer se nam je pridružila turistična vodnica, ki je prevzela vodenje naše skupine. Po ogledu trga Evrope, centra mesta, replike letala Edvarda Rusjana, makete Nove Gorice… smo se odpeljali do Solkana, kjer smo si ogledali solkanski most z največjim kamnitim lokom na svetu nad smaragdno reko Sočo. Pot smo nadaljevali do Kostanjevice, kjer nam je vodička predstavila zgodbe o Gorici in goriških grofih. Ogledali smo si grobnice Burbonov, Škrabčevo knjižnico in vrt z vrtnicami burbonkami.

 

V Novi Gorici, se nam je pridružil sekretar PVD Sever Severne primorske, ki nam je na kratko predstavil dogajanja v času osamosvojitvene vojne na območju severne primorske.

 

Po ogledu vseh znamenitosti smo odšli na kmečki turizem MALOVŠEVO v Vitovljah kjer smo imeli kosilo, po kosilu pa ogled vinske kleti z degustacijo.

 

Po kosilu, ogledu in zaključenem programu smo se vrnili v Ljubljano.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024