Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slovesnot ob dnevu državnosti v Borovnici

Datum: 25.06.2021

Avtor/Vir: Ivan Škulj

Na povabilo Občine Borovnica smo se dne 25. 6. 2021 ob 10.00 uri udeležili občinske proslave ob dnevu državnosti, ki je bila pri lipi samostojnosti pred vrtcem v Borovnici.

Proslave so se udeležili vsi predstavniki veteranskih, domoljubnih in drugih društev v Občini Borovnica, kakor tudi praporščaki.

Prisotne je pozdravil župan občine Borovnica g. Bojan Čebela, slavnostni govornik pa je bil visoki vojaški častnik MORS g. Janez Čerin, ki je bil v času osamosvojitve aktivno udeležen pri zavzetju skladišča orožja, minsko eksplozivnih sredstev in vojaške opreme JLA v Brezovici pri Borovnici.

 

Veterani ZVVS so izvedli »veteransko dejanje«, v kulturnem programu  pa so sodelovali Tamburaška skupina iz Borovnice in pihalni orkester Vrhnike.

 

Po prireditvi smo nadaljevali druženje na vrtu Občine Borovnica, kjer je bila na ogled razstava fotografskih in likovnih del vsestranskega umetnika in mojstra multivizije Lada Jakše.

Lado Jakša na svoji poklicni in profesionalni poti združuje in povezuje štiri poklice: glasbenika (klavir, klaviature, pihala), skladatelja, umetnostnega zgodovinarja in fotografa. Ene od njegovih prepoznavnih značilnosti je tudi povezovanje likovne umetnosti in glasbe s partiturami, ki jih napiše in odigra posebej za razstavljena likovna oz. fotografska dela ter jih predstavi na odprtjih razstav.

 

Fotografije so na povezavi:

https://we.tl/t-RixtW1gLXb


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024