Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slovesnost v spomin padlemu miličniku v osamosvojitveni vojni Stanislavu Strašku

Datum: 30.06.2021

Avtor/Vir: Ivan Škulj

Ob 30. letnici smrti miličnika Policijskega oddelka Medvode Stanislava Straška, ki je življenje izgubil v osamosvojitveni vojni za Slovenijo leta 1991, smo se 30. 6. 2021 ob 10.00 uri skupaj z vodstvom PU Ljubljana in policisti PP Medvode, s simboličnim prižigom sveč pri spominski plošči na Slovenski cesti v Ljubljani (v neposredni bližini Slovenske in Aškerčeve ceste v Ljubljani), spomnili na ta tragični dogodek in se tako poklonili Stanislavu Strašku.

Poleg vodstva PU Ljubljana z direktorjem mag. Boštjanom Glavičem so se slovesnosti udeležili tudi komandirji PP mesta Ljubljana, vodje NOE PU Ljubljana, namestnika generalnega direktorja policije mag. Stanislav Vrečar in Tomaž Pečjak, predsednik ZPVDS dr. Tomaž Čas, generalni sekretar ZPVDS Anton Pozvek, nečak pokojnega Stanislava Straška Rok Strašek ter ostali člani PVD Sever Ljubljana in Policije.

 

Prisotne je pozdravil in nagovoril ter se jim zahvalil za udeležbo  podpredsednik PVD Sever Ljubljana Ivan Škulj.

 

Po slovesnosti pri spominski plošči na Slovenski cesti smo se ob 11.00 premaknili na PP Ljubljana Moste, kjer je bila na pobudo GPU in predlog PU Ljubljana v spomin na pokojnega Stanislava Straška poimenovana po njemu velika sejna dvorana v 2. nadstropju v »DVORANO STANISLAVA STRAŠKA«.

Zbrane so nagovorili direktor PU Ljubljana mag. Boštjan Glavič, ter namestnika GDP mag. Stanislav Vrečar in Tomaž Pečjak.

 

Spominsko ploščo pred vhodom v dvorano sta slovesno odkrila direktor PU Ljubljana Boštjan Glavič in podpredsednik PVD Sever Ljubljana Ivan Škulj.

 

Fotografije je posnel predstavnik za stike z javnostmi PU Ljubljana Tomaž Tomaževič.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024