Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slovesnost ob dnevu Rudolfa Maistra v Kamniku

Datum: 23.11.2019

Avtor/Vir: Ivan Brinovec

V soboto, 23. novembra 2019 ob državnem prazniku dnevu Rudolfa Maistra smo se člani PVD Sever Ljubljana, Odbora Kamnik-Komenda udeležili slovesnosti v Kamniku v organizaciji Občin Kamnik in Maribor, ter Zveze društev general Maister.

Ob 17.00 uri je bila na Trgu talcev v Kamniku slovesnost z odkritjem spominskega obeležja Maistrovim borcem na Kamniškem in položitev cvetja k spomeniku Rudolfa Maistra. Slavnostni govornik je bil nekdanji predsednik Društva general Maister Kamnik Ivan Miroslav SEKAVČNIK.

 

Ob 18.00 uri je potekala osrednja slovesnost s podelitvijo spominskih priznanj za zasluge pri ohranjanju spomina na generala Rudolfa Maistra v Domu kulture v Kamniku. Slavnostna govornica je bila predsednica Zveze društev general Maister mag. Lučka LAZAREV ŠERBEC.  Na obeh slovesnostih je imel pozdravni nagovor tudi župan Občine Kamnik Matej SLAPAR.

 

Več si lahko oglewdate na spletni strani Občine Kamnik

https://www.kamnik.si/novice/Mag-Lucka-Lazarev-Serbec-ob-drzavnem-prazniku-dnevu-Rudolfa-Maistra-Junak-lahko-domovino-brani-z-besedo-jo-neguje-z-umetnostjo-ter-ji-zagot-23-11-2019


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024