Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Dnevi odprtih vrat vojašnice na Vrhniki

Datum: 24.10.2019

Avtor/Vir: Zdravko Godnjavec

V dneh od 24. – 26.10.2019 so bili v bivši vojašnici 26. oktober na Stari Vrhniki organizirani dnevi odprtih vrat, ob Dnevu suverenosti in odhodu zadnjega vojaka iz Vrhnike oziroma Slovenije.

Organizator prireditve je bilo Društvo Autosport Jazon ob sedmih soorganizatorjih, med njimi tudi PVD Sever Ljubljana, Odbor Vrhnika – Logatec. Namen Dnevov je bil predstavitev državnih in nevladnih organizacij in njih delovanje ter predstavitev strateškega pomena vrhniškega prostora skozi zgodovinska obdobja in potenciale opuščenega območja nekdanje vojašnice za razvoj dejavnosti v javnem interesu.

 

V treh dneh je prireditev obiskalo okoli 600 obiskovalcev. Prva dva dneva so prireditev obiskovali učenci osnovnih šol in vrtcev. Zadnji dan so bili obiskovalci postreženi s pasuljem in palačinkami. Dogajanje na Dnevih odprtih vrat je bilo zelo pestro: več razstav, razstava tekmovalnih rally vozil, starodobnikov, jadralnih letal, spretnostne vožnje s skiroji,  zasaditev vrhniške bukve, predavanje Arboretuma, predstavitev SV, ZVVS, GD itd.

 

Naš odbor je sodeloval pri polaganju lovorovega venca na spominsko ploščo, ki obeležuje odhod zadnjega vojaka iz Vrhnike in z razstavo s 14-imi panoji Manevrske strukture narodne zaščite, skozi vse tri dneve prireditve. Na razstavi smo bili v večini časa prisotni z našimi člani.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024