Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Kolesarjenje po gorenjski

Datum: 24.09.2019

Avtor/Vir: Andrej Janežič

Na izlet s kolesom po gorenjski smo se odpravil štirje kolesarji in ena kolesarska. Deževno vreme prejšnjega dne in več dnevna slaba vremenska napoved je verjetno botrovala manjšemu številu udeležencev. Toda vztrajni policijski veterani in veteranka se tega nismo ustrašili.

V torek 24. 9. 2019 smo se ob sončnem dnevu z vlakom iz Ljubljane odpeljali proti Lescam.  V Lescah smo zamenjali prevozno sredstvo in odkolesarili proti Bledu.  Tam smo ob občudovanju »podobe raja«, kot je zapisal Prešeren, uživali ob jutranji kavi na jezerski obali. Po kratkem postanku smo se odpravili na Brezje, kjer smo si ogledali baziliko ter sam kraj.  Ob prelepih razgledih okoliških vršacev in samega Triglava, ki je bil v oblakih, smo odkolesarili mimo Posavca, Podnarta, Naklega v Kranj. V Kranju smo si ogledali znamenitosti starega mestnega jedra in si ob počitku ter osvežilni pijači opomogli za nadaljevanje poti proti Ljubljani. Pot proti Ljubljani je bila še posebej razburljiva, saj smo zaradi zapore ceste v Trbojah zgrešili pot do Smlednika in se mimo Vogelj po lepi gozdni kolesarski poti pripeljali v Vodice. Toda tudi to smo izkoristili s prijetnim, saj smo se ustavili in okrepčali v čudovitem ambientu Športnega parka Vodice. Po kratkem postanku smo se odpravili proti Ljubljani, kjer smo v Šentvidu zaključili kolesarski izlet ob dobrotah iz ražnja in dobri pijači.  

 

Vsi zadovoljni in veseli, da smo varno prekolesarili dolgo pot smo si ob zaključku zaželeli, da se zopet vidimo ob naslednjem kolesarskem podvigu – seveda vabljeni tudi ostali.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024