Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Zbor članov odbora Litija

Datum: 14.09.2019

Avtor/Vir: Duašn Jovanovič

V lepem sončnem popoldnevu dne 14.9.2019 smo imeli člani PVD Sever Ljubljana Odbor Litija 20. tradicionalno srečanje in zbor članov v lovski koči na Grilovcu.

Zbora članov so se udeležili tudi predsednik PVD Sever Ljubljana g. Emerik Peterka, podžupanja Občine Litija ga. Lijana Lovše in predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Litija-Šmartno g. Ivan Lovše.

 

Predsednik odbora Dušan Jovanovič je prisotne seznanil z aktivnostmi Odbor Sever Litija v letu 2019 in aktivnosti, katere sledijo do konca leta 2019. Predsednik je predlagal, da plan aktivnosti v letu 2020 ostane enak kot v letu 2019 in se spreminja po potrebah društva in zveze.

 

Pozdravno besedo so imeli gostje. Predsednik PVD Sever Emerik Peterka je opisal posamezne aktivnosti društva v letu 2019 in aktivnosti do konca leta. Predsednik je podaril prisotnim članom brošuro ob 25. letnici Združenja Sever. Podžupanja ga. Lijana Lovše je poudarila, kako pomembno delo je našega združenja in odbora Sever Litija za ohranjanje spominov na dogodke naše osamosvojitve. Pohvalila je vse aktivnosti odbora in pobudo za obnovitev Plečnikovega spomenika NOB in spominskega parka. Predsednik OO ZVVS Litija-Šmartno g. Ivan Lovše je spomnil na skupne aktivnosti v letu 2019 in dobrem sodelovanju.

 

V jesenskem delu bodo člani Odbor Sever Litija sodelovali v športnih igraj na memorialu Riharda Urbanca, obiskali grobove naših pokojnih članov, sodelovali na svečanostih ob dnevu spomina na mrtve na pokopališču Litija in Šmartno in pri spomeniku NOB ter 24.12. proslave na Tisju in proslavi na Malih Selah. Še poseben poudarek dajemo proslavi ob 30. obletnici akcije Sever v Mariboru, katere člani Odbor Litija se bomo udeležili.

 

Ob zaključku uradnega dela se je predsednik Dušan Jovanovič zahvalil sponzorjem KGZ Litija, Domu za starejše Tisje, Lovski družini Šmartno in Občini Litija, da se je 20. srečanje uspešno izvedlo z minimalnimi finančnimi stroški. Sledilo je družabno srečanje.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024