Četrtek

21. september 2023 ob 11:00

Pohod za mir

Ljubljana, Cankarjeva cesta

Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, Zveza društev vojnih invalidov Slovenije, Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Zveza policijskih veteranskih društev Sever in Zveza društev in klubov MORiS vabijo na veteranski pohod za mir 2023, ki bo potekal v četrtek, 21. septembra 2023 med 11.00 uri in 12.30 uro v Ljubljani.

Pohod za mir je skupna aktivnost članic svetovne federacije veteranov. Odvija se ob 21. septembru, mednarodnem dnevu miru, po enakem scenariju v vseh prestolnicah držav, katerih veterani so člani svetovne federacije. Ključni del scenarija je branje poslanice generalnega sekretarja OZN, minuta tišine za padle bojevnike v vseh vojnah in nacionalno mirovno sporočilo.

Zbor udeležencev pohoda bo ob 11. uri na ploščadi pred Moderno galerijo, Cankarjeva 15. Ob 11.15 uri bomo odšli na simbolni pohod po Cankarjevi, Čopovi, Prešernovem trgu in Stritarjevi do Mestnega trga, kjer se bo ob 11.50 uri začela osrednja slovesnost.

2024